Trükkök a világ leghíresebb szakácsaitól
Immár hagyományosan nyár elején, június 1-2-án kerül sor az év egyik legnagyobb vendéglátóipari rendezvényére. A Kreatív Konyha Fórum folytatásaként most Gastro Trade Expóra készül a szakma.
Az interaktív, kétnapos konferencia és szakvásár már nemcsak az éttermi és szállodai ágazatnak, hanem a cukrászatoknak, pékségeknek, pizzériáknak, ételkiszállító cégeknek, vagyis a vendéglátóipar széles szegmensének szól. Látványos bemutatók, külföldi oktatóséfek, a legjobb hazai szakemberek, több mint ötven kiállító és számtalan termék várja mindazokat a SYMA Rendezvényközpontban, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak az aktuális trendekkel.
Akit a vendéglátás üzleti része érdekel, mindkét nap hallgathat előadásokat neves éttermi és szállodai menedzserek, tulajdonosok részvételével, de első kézből informálódhat a hatósági előírásokról, az üzemeltetés feladatairól, belsőépítészeti trendekről, marketingötletekről vagy arról, milyen pályázati forrásból lehet támogatást szerezni egy felújításhoz, korszerűsítéshez.
Konyhashow |
A kiállító standok mellett kap helyet három látványkonyha negyvenfős szemináriumsarkokkal. A Basic Gourmet sarok az éttermi és szállodai szakácsoké, a Pizza, Pastry, Bakery sarok a pékségek, cukrászatok, pizzériák szakembereié, a Big Kitchen pedig a közétkeztető és cateringcégek szakácsaié. |
A professzionális konyha világát nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megismerhetik mindazok, akik felkeresik a Basic Gourmet, a Big Kitchen vagy a Pizza, Pastry, Bakery látványkonyháinak bemutatóit. Külföldi oktatóséfek, olasz pizzamester és a szakma hazai legjobbjai mutatják be azokat az új technológiákat és trükköket, amelyeket a világ leghíresebb szakácsai is alkalmaznak. Bárki megtanulhatja például, hogyan bont halat Okuyama San, mit képes elővarázsolni egy nyúlból Bíró Lajos, vagy hogyan készül a Blumenthal-féle legendás sült krumpli. Megismerkedhetnek a hazai cukrászszakma új generációjával, és megkóstolhatják a különleges tányérdesszerteket, házi fagylaltokat, valamint egy csokoládémester jóvoltából elleshetik a csokoládékészítés fortélyait. Június 2-án a rendezvény vendége lesz Georges Pralus francia séf, aki a forradalmi sous-vide eljárás egyik kifejlesztője.
A rendezvény nemcsak a szakmának szól, a szervezők várják mindazokat, akik szeretnének bepillantani a vendéglátás világába, „hazavinnének” néhány frappáns ötletet, és persze szívesen múlatják az időt finom borok, különleges harapnivalók kóstolásával. További információért kattintson!