2011. április. 20. 22:06 life-style.hu Utolsó frissítés: 2011. április. 20. 21:38 Gasztro

A világ legjobb szakácsnője – három Michelin-csillaggal

Egy törékeny francia nő nyerte el 2011-ben a világ legjobb női szakácsának járó díjat. A Veuve Cliquot-t a legkreatívabb, legelkötelezettebb szakácsok kaphatják meg, akik valóban maradandót alkottak a konyhában.

A három Michelin-csillagos étterem, a La Maison Pic tulajdonosát és konyhafőnökét, Anne-Sophie Pic-et a francia életmód és otthon magazin, a Coté Maison mutatta be. „Egyesíti a gasztronómiában a kreativitást azzal a családi hagyománnyal, amelyet még a nagypapa alapozott meg” – méltatták Anne-Sophie Pic munkásságát a díjátadón. A Veuve Cliquot-t (a név lefordítva özvegy Cliquot-nét jelent) a champagne-i pezsgőgyáros, Philippe Cliquot feleségéről nevezték el, aki korán megözvegyülve – 27 évesen vesztette el a férjét – rendkívül sikeresen folytatta tovább a vállalkozást. A 18. században élt hölgyet tarják az első igazi üzletasszonynak. Ha el szeretné olvasni az egész cikket, kattintson ide!
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?