2011. április. 08. 21:06 life-style.hu Utolsó frissítés: 2011. április. 08. 20:36 Gasztro

A világ legegyszerűbb receptjei: puliszka sokféleképpen

Kevés hozzávaló, pofonegyszerű elkészítési mód, rengeteg variációs lehetőség, ez a puliszka. Az alapként használt kukoricadara vagy kukoricaliszt semleges ízű, így bármilyen ízesítéssel elkészíthetjük. A cikket kedvcsinálónak szánjuk, a folytatást mindenki fantáziájára és lelkesedésére bízzuk.

Az olcsó hozzávalók miatt a puliszka sokáig a szegények eledele volt, majd a városi lakosság körében csaknem feledésbe merült. Mára azonban felkerült a neves éttermek étlapjára is, igaz, az olasz gasztronómiából átvett polenta névvel. Éttermekben főleg köretként találkozhatunk vele, elsősorban húsételekhez, vadpörkölt mellé ajánlva. De otthon is érdemes kísérletezni vele, főétel is könnyen készülhet belőle, és az sem baj, ha olykor a krumplipürét, a rizst vagy a tésztát váltjuk ki vele. A cikk folytatásáért kattintson!

hvg360 Ligeti Nagy Tamás 2025. január. 05. 19:30

"Nem csak egy eszköz, hanem ügynök" – Harari elmagyarázza, miért veszélyesebb a mesterséges intelligencia az atombombánál is

Miután az ember lassan beletörődik a múlt megváltoztathatatlanságába, és a jelenben nem igazán érzi jól magát, úgy döntött: a jövőt megtartja magának. Yuval Noah Harari izraeli történész új okoskönyvében az információs hálózatok fejlődését vizsgálva arra jut, lehet, hogy az emberiség történetét Valaki Más írja.