A világ legegyszerűbb receptjei: puliszka sokféleképpen
Kevés hozzávaló, pofonegyszerű elkészítési mód, rengeteg variációs lehetőség, ez a puliszka. Az alapként használt kukoricadara vagy kukoricaliszt semleges ízű, így bármilyen ízesítéssel elkészíthetjük. A cikket kedvcsinálónak szánjuk, a folytatást mindenki fantáziájára és lelkesedésére bízzuk.
Az olcsó hozzávalók miatt a puliszka sokáig a szegények eledele volt, majd a városi lakosság körében csaknem feledésbe merült. Mára azonban felkerült a neves éttermek étlapjára is, igaz, az olasz gasztronómiából átvett polenta névvel. Éttermekben főleg köretként találkozhatunk vele, elsősorban húsételekhez, vadpörkölt mellé ajánlva. De otthon is érdemes kísérletezni vele, főétel is könnyen készülhet belőle, és az sem baj, ha olykor a krumplipürét, a rizst vagy a tésztát váltjuk ki vele. A cikk folytatásáért kattintson!