Mihály napján féláron koccinthatunk
Beköszöntött a szüreti időszak, az új borra még várni kell, de szeptember 29-én, Borszűrő Szent Mihály napján újra féláron koccinthatunk Magyarország éttermeiben.
Az őszi, az idei harmadik Borszerda akcióban részt vevő vendéglátóhelyek, valamint egyes kis- és nagykereskedések ezen a napon ismét féláron kínálják a magyar borokat. Ezúttal a testes fehérborok és a könnyű vörösek kerülnek a középpontba. Az éttermek is ezekre komponálják fix árú Borszerda menüiket.
Ismét lesz tehát menüverseny, az ételsorokat a www.borszerda.hu oldalon regisztrálhatják a séfek, az étteremvezetők. S a vendégek is itt tájékozódhatnak a részletekről.
Némethné Gara Ildikó, a nyári Borszerda menüversenyét megnyerő Hotel Sopron igazgatója szerint a borszerdai menük összeállítása igazi szakmai inspirációt jelent. „A séfek ilyenkor borokban gondolkodnak, ami tovább színesíti a magyar konyha változatos kínálatát.”
Az elkötelezett borszerdázók pedig már most beírhatják naptárukba az idei utolsó Borszerda időpontját, november 10-ét, amikor az új és a téli ünnepekre ajánlott borok lesznek terítéken.