Nyertes menük szerdára
A focivébé csapatai pihennek, itthon viszont bemutatkozik a Borszerda válogatott.
A menüverseny részt vevői helyezési sorrendben |
Ebédmenük 1. Étterem és Panzió a Vadászkürthöz – Sopron Vacsoramenük |
Az erre az alkalomra meghirdetett speciális menüversenyt ebéd- és vacsora kategóriában is a soproni Vadászkürt étterem nyerte meg. A vendéglátóhely ebédre soproni babos-káposztás halászlét kínál 2009-es Jandl Kékfrankos Rozéval. Utána főételnek vargányás mangalicaszűzet 2008-as Luka Soproni Kékfrankossal. Desszertnek pedig könnyű mandulás-barackos habos kockát 2006-os késői szüretelésű Soproni Zenittel.
Vacsorára első fogásként az étterem konyhája a „kert összes zöldfűszerével” készülő madárfészek-salátát álmodott meg házi füstölésű szarvasgombacsíkokkal és fehér szarvasgombaolajjal, amihez 2007-es Taschner Irsai Olivért pezsgőt kínál. Főfogásként Fertő-parti fogas filé kerül a tányérra mandulapalástban, olívaolajos-kapris burgonyapürével, amihez a tavalyi Ákos Soproni Királyleányka dukál. Desszertnek pedig kora nyári ízekkel, bazsalikommal és epervelővel ízesített piskótát szervíroznak 2006-os kései szüretelésű Iváncsics Zöldveltelini kíséretében. Ebéd kategóriában második helyen végzett a Hotel Sopron, harmadik lett a budapesti Vörös Postakocsi, míg vacsora kategóriában a második helyet a zsámbéki Nyárfás étterem szerezte meg ugyancsak a Vörös Postakocsi előtt.
Külön öröm volt a neves szakemberekből álló zsűrinek, hogy a menüverseny válogatottjába több budapesti étterem mellett pécsi, miskolci, villányi, balatoni, makói, hollókői, zsámbéki, kecskeméti, esztergomi és nyúli vendéglátóhelyek soroltak be. Valamennyi, az akcióhoz csatlakozó étterem megtalálható a Borszerda honlapján . S ha az étterem készített speciális menüt erre az alkalomra, akkor az ételleírások is elolvashatók. A menük mellett az oldal feltünteti az árakat is.