Diplomás ízek: francia és magyar fogások
Kétnapos gyakorlati vizsgával fejeződött be december 10-11-én a Magyarországon először indított francia Chef Akadémia első kurzusa.
„A vizsgán elkészített ételek ízletességén és ízléses tálalásán kívül ahhoz is gratulálok a résztvevőknek, hogy hajlandóak megkérdőjelezni a tudásukat, és készek folyamatosan újdonságokat tanulni a szakmájukban. Ezt bizonyítja az is, hogy részt vettek a Chef Akadémián, amely mérföldkő azon az úton, ami a magyar gasztronómia minőségi fejlődéséhez vezet” - mondta a vizsgát követő diplomaosztón Kiss János, a Hyatt Hotels Corporation Corporate séfje, a csoport alelnöke.
A Chef Akadémia csapata |
Az École Lenôtre és a Cegos által szervezett 2008. évi Chef Akadémián sikeres vizsgát tett és diplomát szerzett: Antal Zoltán (Kakas étterem), Császár Tamás (Mercure Budapest Korona), Doktorits-Neubauer Judit (Waldorf Catering, Villa Medici), Grubits Péter (Novotel Székesfehérvár), Hegedűs Csaba (KIPEX Vendéglátó és Üzemeltető Kft.) és Szilágyi Gábor (Novotel Budapest Danube).
Külön elismerésben részesült a legjobban teljesítő séf, Szilágyi Gábor, aki 2009 elején kétnapos párizsi út során nyerhet betekintést az École Lenôtre anyaiskolájának tevékenységébe, három Michelin-csillagos éttermébe, a Le Pré Catelanba és a Pavillon Élysées-ben található Café Lenôtre-ba.
Időközben elkészült az Educatio CulinArtist 2009-es képzési naptára. A Chef Akadémia ugyanezen 2009-es kurzusán kívül kilenc különböző, háromnapos képzés közül választhatnak a kezdő és tapasztalt szakemberek. A tréningeken olyan témákban szerezhetnek gyakorlati tudást a résztvevők, mint a vákuum alatti főzés technológiája, az állófogadások kínáló falatjainak elkészítése vagy az éttermeknek ajánlott tányérdesszertek.