Könnyű gyümölcsös csirke - recept
Könnyű, pénztárcabarát, időkímélő, viszont nagyszerű ízharmóniával kecsegtető étel a gyümölcsös csirke. Hétköznapi hozzávalókból, sütőben készülhet, csak egy alkalmatos tál szükségeltetik hozzá.
Ideálisabb a römer topf avagy római tál, mert ez tartja meg legjobban az ízeket, de más hőálló, magas falú sütőedény is megteszi.
A gyümölcs a csirkedarabok közé bűvészkedett fészekbe kerül. Az egész képződményt meghintjük sómentes vegetával, lefedjük a tálat, előmelegített sütőbe dugjuk, közepes hőmérsékleten egy szűk órányira magára hagyjuk. Ez alatt "ő" szépen elbánik magával, nekünk meg van egy szabad óránk. Hatvan perc múlva szabadítsuk fel a tálat, s ha még szűk negyedóráig ellent tudunk állni az illatozó kísértésnek, engedjük kicsit megpirulni a csirkét.
Gyimesi Zsuzsa, Terítéken sorozat