2008. június. 13. 09:00 Utolsó frissítés: 2008. június. 12. 22:47 Gasztro

Pezsgő és kaviár: új hely a várfalak alatt

Évek óta tervezték, mostanra megvalósult. Június elsején megnyílt a Dom Perignon pezsgőkert.

Az Arany Kaviár étteremnek otthont adó Ostrom utcai budai társasház belső udvarában poharanként is felszolgálják a világ egyik legdrágább pezsgőjét.

A pezsgőhöz méltó társ dukál: a kaviár. A kertben hetente változó ebédmenüt kínálnak, amelyben mindenképpen helyet kap a vörös lazackaviár, leginkább hagyományosan blinivel, azaz orosz palacsintával. De beköszönnek a tetszés szerint választható két-, három- vagy négyfogásos ételsorba a jól ismert klasszikus fogások is, mint például a szoljankaleves, a füstölt tokhal vagy a padlizsános jércemell.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?