2007. június. 25. 11:08 Gőgh Csilla Utolsó frissítés: 2007. június. 25. 11:07 Gasztro

Tényleg Klassz ez a hely!

Kinek jutna eszébe bárpultot építeni papundekli boros dobozokból egy, az elegáns Andrássy úton levő üzletben? Hát, egy boros étterem tulajdonosainak, akik valami eredetivel akarnak kirukkolni. A Bortársaság korábbi Vörös és Fehér nevű étterme teljesen átalakult…

© Gőgh Csilla
A Klassz borétterem egyedi eklektikus kinézetében a nagy tér dominál. A helyiségen belül két fajta színvilág érvényesül. Az különleges, nagymintás tapéták motívumai visszaköszönnek vissza a padlón is. A bejárattal szemben levő falon megint csak egyedi megoldás:  hatalmas üvegablakon át kísérhetjük figyelemmel a séfek szorgoskodását. Az egész üzlethelyiség virágos, bohó, vidám. Az is jó  ötlet, hogy vizespoharakként használják a Riedel cég legújabb kollekciós, talp nélküli borospoharait. A nem rég nyílt étterem  máris városszerte elhíresült bárpultja nem véletlen épült boros dobozokból. Kár, hogy azt rebesgetik, ez csak ideiglenes megoldás.

Itt minden a borokról szól. Több mint negyven féle – a kínálat folyamatosan változik - bort kóstolhatunk. Sőt, igény szerint a nedűkből elvitelre is vásárolhatunk a boltinál kedvezőbb áron. Nem is csoda, hogy a pálinkákon és a borokon kívül nem tartanak más szeszes italt.

Látszik azonban, hogy a nyitás óta még nem sok idő telt el, s még tovább alakulnak. Például a bárpult mellett nincs teljesen befejezve a kanapé, a lábtartók is hiányoznak róla. De ez legyen a legnagyobb gondunk… Hiszen onnantól kezdve, hogy az üzletbe lépünk egyszerűen nem tudjuk nem jól érezni magunkat. Kezdődik a kedves fogadtatással, s tart mindvégig valami baráti, de nem bratyizós gondoskodással. Ez vendéglátás! Nincs itt semmi felesleges procc, látszatprodukálás,”mintha” parádé. Mindenki hozzáértően, kis sportos vagánysággal teszi a dolgát.
Az ételválasztékuk nem túl nagy, de minden minőségi alapanyagokból készül. Egyszerűen, díszítés nélkül, annál nagyobb tartalommal kapjuk ételeinket is.

Életeltárlat:
A rugalmasan  változtatott étlap nyári slágere a meggy- leves citromos rizottóval. Az előételek közül kedvencünk lett a sült garnélarák salátával és nektarinnal. Igen ízletes kombináció, de tényleg csak előételnyi. Ha nem ódzkodunk a merész váltásoktól, akkor utána vállaljunk be, mondjuk egy báránycsülköt kínai kellel. A desszertek között újdonság a csokoládé mousse passió gyümölcs öntettel. Őszintén szólva a 70 százalékos csokoládé és a gyümölcsös szósz ízharmóniája nem tökéletes, továbbfejlesztésre javasoljuk. A crem bruleé és a sajttortájuk viszont verhetetlen volt.
A kenyérről nem szoktunk külön említést tenni az egyes éttermeknél, de itt figyeljünk oda, nehogy jól lakjunk a helyi készítésű, kívül ropogós, belül omlós barna és fehérkenyérrel mielőtt megkapnánk ételünket!

 

© Gőgh Csilla
Jellemzők:
Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 4500-7000 Ft.
Egy presszó kávé ára: 280 Ft.
Hangulat: laza, könnyed
Konyha: nemzetközi
HVG tetszési index (max. 10X): XXXXXXX
Étterem: X Bár: X
Egyéb: bisztró
Bankkártyák elfogadása: minden kivéve Diners

Elérhetőség:
Cím: VI. ker. Budapest, Andrássy út 41.
Tel.: nincs.
Asztalfoglalás: nincs
Nyitva: 11.30-23 óráig,
vas. 11.30-18 óráig.