Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 04. 17:24

Arrébb rakta Belgium határát egy földműves, mert zavarta a traktorozásban

Több mint két méterrel pakolta arrébb a határkövet.

Pompás történetről ír a BBC: egy gazda véletlenül átrajzolta a francia–belga határt.

A határ a két ország között 620 km-en húzódik, azt 1820-ban jelölték ki véglegesen. A határvonalat végig határkövek jelzik, azonban az egyik

útban volt egy gazdának traktorozás közben, ezért fogta, és egészen pontosan 2,29 méterrel arrébb rakta a követ, a francia föld irányába.

Az elpakolt határkövet egy amatőr történész fedezte fel, de az esetet szerencsére mindkét országban megmosolyogták.

Avec une équipe de tf1 à la frontière entre Bousignies et Montignies. On a bougé la borne de 1819, la Belgique et notre...

Közzétette: David Lavaux – 2021. május 3., hétfő

"Belgiumot nagyobbá, Franciaországot kisebbé tette, ez nem jó ötlet" – mondta David Lavaux, a belga Erquelinnes település polgármestere a TF1 francia tévécsatornának. "Boldog voltam, a városom egy kicsit nagyobb lett" –, tette hozzá nevetve –, de ezzel Bousignies-sur-Roc polgármestere nem ért egyet". A francia falu polgármestere is nyilatkozott, ő azt mondta, meg kell tudni előzni ezt a határviszályt.

A belga hatóságok fel fogják venni a kapcsolatot a földművessel, hogy megkérjék, tegye vissza a követ az eredeti helyére. Ha ez nem történik meg, lehet, hogy a külügyminisztériumnak fel kell élesztenie az 1930 óta inaktív francia–belga határbizottságot, és a gazdát is megbüntethetik, de a belga polgármester úgy véli, ha jószándékot mutat, nem lesz problémája, békésen rendezik a kérdést.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.