Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 06. 14:56

Ákos: Csókoltatom azokat, akik szerint nincs Covid

A zenész hat hétig küzdött a betegséggel, fulladásos halálközeli élménye is volt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Hosszú fogadóórát tartott Kovács Ákos a YouTube-on, ahol rengeteg kérdésre igyekezett válaszolni. A válaszaiból többek között kiderült, hogy

  • Nem viseli jól a rajongók számonkérő hangnemét,
  • A gyerekeit reggelente énekelteti az autóban úton az iskolába,
  • A magyar válogatott szurkolójának tartja magát, de az édesapjára tekintettel a Fradinak is szurkol,
  • Bödőcs Tibor poénjai nem zavarják,
  • Egy Hemingway-életrajzot olvas éppen,
  • 2020-ban nagyjából húsz nagy koncertje maradt el, többek között az is, amelyik az Arénában lett volna.

A hosszú monológ végén pedig azt is elárulta, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen: hat hétig tartott, mire sikerült legyőznie a betegséget.

„Nem kaptam vakcinát, hanem átestem ezen a betegségen. Na, most azért csókoltatnám azokat ehelyütt, akik szerint nincs ilyen betegség. Hát, lehet, hogy nincs, de nekem azért hat hetem benne volt, egy-két fulladásos halálközeli élménnyel, úgyhogy nem kívánom senkinek” – mondta a zenész, aki elárulta azt is, hogy sok barátja érintett, és olyan ismerőse is van, aki élet és halál között lebeg. „Nem tudom, mi a megoldás. Lehet, hogy én kaptam a nagyobb kegyelmet azzal, hogy megbetegedtem és valahogy túllettem rajta” – vonta le a következtetést Ákos.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.