Egy hangulatos nemesi kúria, 17 tagétterem, két vendégétterem, stílusos vidéki reggeli, gasztro workshopok szeptember 8-án Rácalmáson a Jankovich-kúriában.
Mint azt már hírül adtuk, a vidéki gasztronómia híveit 11. alkalommal hívják találkozóra a stílusos vidéki éttermek. Mostanra az is kiderült, mit kínálnak. Gasztronauta legyen a talpán, aki végig tudja kóstolni a kínálatot.
Ami nem maradhatott ki egyetlen menüből sem: az alma, mint az idei találkozó kötelező eleme a tányérokon, és nem mellesleg a házigazdák szimbóluma. A gyönyör délben indul útjára, de aki elég szemfüles volt az elmúlt hetekben, és időben regisztrált, annak pazar reggeli jár a SVÉT testvérszervezete, a Stílusos Vidéki Szállodák csapatától.
Íme az idei SVÉT-lap:
ALMALOMB
Lecsó füstös pesztós kápia krémmel tojással vagy szalonna pörccel
Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval
Omlós almás pite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával
ANYUKÁM MONDTA
Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom
BBQ-mangalica, almaketchup
Barbi & Vikita sütije
GUSTO13 Bistro
Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller
Tökös-almás krémes
ERHARDT Étterem
Hideg libamáj zsírjában, aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal
Tejfölös-fokhagymás lángos, ropogósra sült göngyölt malachússal, kovászos uborkával
Somlói galuska, almával
GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ
Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban
Fűszeres, mézes dióval töltött alma vaníliafagylalttal
IKON Étterem
Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár
Mangalica tarja, alma, zeller
Szabolcsi alma , diós morzsa, karamell fagylalt
JANKOVICH KÚRIA
Kacsamájkrém, sült alma, szőlőmag lisztes briós
Mangalica pofa, hajdina, fehér kimchi
Körte, étcsokoládé, mogyoró
KISTÜCSÖK Étterem
Keszthelyi tokhal, zöldalmás káposzta salátával
Borjúmáj, karamellizált almával és sült zellerpürével
LAMARÉDA
Győri halászlé pirított tésztával
Wonton véres kolbász , szilvával
“Máglyarakás”
MACOK Bisztró és Borbár
Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó
Macok túrógombóc
MANDULA Étterem és Bor Bár
Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával
Almás pite
NOMÁD Hotel és Glamping
Vaddisznó karaj, fehérrépa püré, zöld dió
Noszvaji szilvás gombóc
PAJTA
Petrezselymes alma “pezsgő”
Vargányaleves • kerek perec
Fogas • cukkini • alma • hajdina
Túrógombóc • tökmag • fehércsokoládé
PALKONYHA
Füstben sült bárány lapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli
Créme brulée karamellizált almával
PLATÁN
Ökörfarok, kimchi, vietnámi leves
Sertésfül, “sólet”, salsa verde
ALMAfánk
ROSINANTE Étterem
Grillezett kacsamáj lilakáposzta püré, zöldalma, jalapeno
Málnás mézes-krémes, rebarbara és mangó pürével
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény
Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados
AlMacaron almás-mákos joghurt mousse-val
PANNÓNIA Gasztrohajó
Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel
Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel, “speclivel”
Szilvalekváros hájas, almás bazsalikom fagylalttal
67SIGMA
Fürjmell és comb, zöldborsó, alma, fürjtojás
Alma, dió, sós karamell
Aki éppen felnéz a tányérból, az a színpadon 12:15-től a kovászos kenyérről hallgathat előadást Ormós Gabriellától (KovászLabor), majd egész délután válogathat a csokoládékészítők, sörösök, kávésok, borosok workshopjai közül, és természetesen a pálinka sem marad ki a sorból. Lesz meglepetésprogram a székelyudvarhelyi Erdélyi Gasztro Egyesülettől, és a nap nem akármilyen záróakkordjaként a Tóth Vera Quartett koncertje hallható.