Élet+Stílus -t- 2016. november. 23. 13:07

A Diófa a legvirágosabb étterem

A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre meghirdeti a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, amelynek kereteiben az idén a legvirágosabb vendéglátóhelyeket is kereste. A nyertes egy székesfehérvári étterem lett.

Az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale) nemzetközi mozgalomhoz kapcsolódó Virágos Magyarországért verseny szervezői a települések mellett az idén azokra az éttermekre is szerették volna felhívni a figyelmet, amelyek különös gondot fordítanak környezetük ápoltságára, igyekeznek meghitt, barátságos, természetes körülményeket biztosítani vendégeiknek.

A minap a kaposvári díjkiosztón vehette át az Év legvirágosabb étterme díjat a székesfehérvári Diófa étterem ügyvezetője, Madlerné Kiss Ágnes.

Facebook

 A székesfehérváriak népszerű étterme a konyhája mellett sok-sok éve vonzza – nomen est omen – csodás diófáival, virágos kertjével a vendégeket.

Facebook

A versenyben részt vevő éttermek közül  Rozmaring-díjban részesült: Bodor Major (Tahitótfalu), Anyukám mondta (Encs), Szarvasfarm Vadétterem (Bőszénfa), Terazza Bistro (Sümeg), Öreg Halász Étterem (Tiszafüred), Sáfránkert Étterem (Paloznak), Szőlőskert Étterem (Nagykanizsa), Galéria Étterem (Szolnok), Bandula Kisvendéglő (Hódmezővásárhely).

 

    

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.