A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre meghirdeti a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, amelynek kereteiben az idén a legvirágosabb vendéglátóhelyeket is kereste. A nyertes egy székesfehérvári étterem lett.
Az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale) nemzetközi mozgalomhoz kapcsolódó Virágos Magyarországért verseny szervezői a települések mellett az idén azokra az éttermekre is szerették volna felhívni a figyelmet, amelyek különös gondot fordítanak környezetük ápoltságára, igyekeznek meghitt, barátságos, természetes körülményeket biztosítani vendégeiknek.
A minap a kaposvári díjkiosztón vehette át az Év legvirágosabb étterme díjat a székesfehérvári Diófa étterem ügyvezetője, Madlerné Kiss Ágnes.
A székesfehérváriak népszerű étterme a konyhája mellett sok-sok éve vonzza – nomen est omen – csodás diófáival, virágos kertjével a vendégeket.
A versenyben részt vevő éttermek közül Rozmaring-díjban részesült: Bodor Major (Tahitótfalu), Anyukám mondta (Encs), Szarvasfarm Vadétterem (Bőszénfa), Terazza Bistro (Sümeg), Öreg Halász Étterem (Tiszafüred), Sáfránkert Étterem (Paloznak), Szőlőskert Étterem (Nagykanizsa), Galéria Étterem (Szolnok), Bandula Kisvendéglő (Hódmezővásárhely).