Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#újbor

Gasztro hvg.hu

Libadalom Etyeken

Az etyeki pincéknél mindig történik valami, hogy is maradhatnának ki a Márton nap környéki libáskodásból. Szombaton Budapest szőlőskertjében egésznapos libalakodalom, vagyis ahogy leleményesen elnevezték:Libadalom.

Gasztro -gy-

Itt érdemes libázni - tippjeink

Ez idő tájt nem garantálnánk a libák biztonságát. Legtöbbjük nagy eséllyel végzi serpenyőben, sütőben. Nyakukon derék Szent Márton napja, amiről köztudomású, hogy komoly libavésszel jár, hiszen aki mostanság libát nem eszik, az egész évben éhezik.

Gasztro hvg.hu

Márton napi libatour

Bár a naptár csak jövő hétfőre jelzi a nevezetes Márton napot, ez senkit sem akadályozhat meg abban, hogy a mostani hétvégét libatourázással töltse.

Gasztro hvg.hu

Hurkából és kolbászból lesz a kerítés a Millenárison

Negyedik alkalommal kerül sor a Kézműves Magyar Ízek Vásárára a Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18. között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka, a kolbász és az újbor.

Gasztro hvg.hu

Tökéletes menü újborhoz – a séf receptje

Szent Márton, vagyis az újbor csapra verésének napját olyan komolyan veszik a borászok, hogy a friss nedű kizárólag november 6-án, éjfél után egy perccel kerülhet csak kereskedelmi forgalomba. Az utóbbi hetekben már szerte az országban megkóstolhatták a borbarátok a legújabb évjáratot.

Gazdaság hvg.hu

Itt az első idei bor Villányból

Elkészült a 2009-es évjárat első bora. A Vylyan borászat Bogyólé nevű újbora már nevével is arra utal, hogy, hogy a francia Beaujolais Nouveau hagyományait követve készül. A bor hagyományosan a pécsi diákok számára kiírt címketervező pályázaton első díjat szerző pályamunkát viselő palackokkal indul a piacra.