Hogyan ne hibázzunk, ha eszünk? - Teszt!
A napról napra elkövetett apró étkezési hibák az évek alatt összeadódnak, és súlyos betegségek kialakulásához vezetnek. Melyek ezek, és hogyan lehet rájuk tudatosabban odafigyelni?
A napról napra elkövetett apró étkezési hibák az évek alatt összeadódnak, és súlyos betegségek kialakulásához vezetnek. Melyek ezek, és hogyan lehet rájuk tudatosabban odafigyelni?
Egy új tanulmány szerint az emberi táplálkozással kapcsolatos üvegházhatásúgáz-kibocsátás 2100-ig csaknem 1 Celsius-fokkal járulhat hozzá a felmelegedéshez, ha nem változtatunk sürgősen.
A világ számos fejlett országában népbetegségnek számító, kritikus érrendszeri és daganatos megbetegedésekhez vezető elhízás gyakori ellenjavallata az étkezés szabályozása, és bár ez sikeres lehet, utána az érintettek fele öt éven belül visszahízik az eredeti súlyára.
A dél-koreai Kjonghi Egyetem kutatói szerint ha a férfiak áttérnek a növényi alapú étrendre, jelentősen csökkenhet a vastagbélrák kialakulásának kockázata. A nőknél ilyen összefüggést viszont nem találtak.
A változókor a hormonális változások miatt sajnos óhatatlanul tartogat néhány testi-lelki meglepetést, és nehéz lenne tagadni, hogy ezek többségéről azért szívesen lemondanának a nők. Az egyik ilyen változás (lehet) a pluszkilók megjelenése, de jó hír, hogy nem mindenkinél törvényszerű a „formátlanodás”.
A TikTok bejelentette, hogy módosít a közösségi irányelvein. A lépés célja a „rendellenes táplálkozást” népszerűsítő tartalmak visszaszorítása.
A budapestiek rendeltek a legtöbbet és a kaposváriak adták a legtöbb jattot tavaly.
Több száz éhséggel kapcsolatos tudományos kutatást összegeztek, és úgy tűnik, semmi sem garantálja, hogy ne legyünk éhesek étkezés után.
Elgondolkozott már azon, hogy étkezési szokásai nagyon árulkodóak a személyiségéről? Egy étkezési szakértő pontos leírást is adott a fő típusokról. Ön melyikbe tartozik?
Az egészséges(ebb) életmódot sok újévi fogadalomban szerepel. Ennek egyik fő eleme az egészséges étkezés, amelyre pszichológiai receptek is vannak, ezt gyűjtötte most össze 5 pontban egy amerikai táplálkozás-szakértő.
Az ünnepek után különösen vissza kell fogni magunkat, hiszen hozzászokhattunk a habzsoláshoz. Majdnem két tucat tudományos kutatás egybehangzóan állítja: ha lassabban étkezünk, kevesebbet is eszünk.
A magyarok többsége rendszeresen étkezik, ám csak tíz százalék figyel arra tudatosan, hogy az étkezés egyben egészséges is legyen - közölte a GfK Hungária piackutató intézet. Az étellel szembeni elvárások egyik legfontosabbja, hogy hamar elkészüljön.