Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#vállalkozás_indítása

Vállalkozás Balla Györgyi

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Abban mindenki egyetért, hogy a magyar hobbicukrászokat jelenleg olyan előírások elé állítják, amelyek ellehetetlenítik az otthonról való üzleti célú sütést. Ám miközben a Nébih szerint ez az egyetlen módja annak, hogy biztonságos étel kerüljön a vásárlók elé, a hobbicukrászok azt mondják, hogy ezzel csak a feketézés felé hajtják őket. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete egyelőre feljelenti a NAV-nak azokat a Facebook-csoportokat, ahol az ügyfeleiket szerzik a hobbicukrászok, mondván azok "érezhetően elszívnak vevőket" a cukrászdák elől.

Vállalkozás Szántó Péter

Hányszor kezdünk bele egy vállalkozás megvalósításába, mielőtt feladjuk?

Manapság egyre többen gondolkoznak saját vállalkozás indításában, mert azt hiszik, szabadúszónak lenni könnyű: az ember kávézókban vagy coworking irodákban üldögél, vlogol és blogol, és menő eseményekre jár, ezzel is építve a személyes márkáját. Ráadásul mindez csak a jéghegy csúcsa, ha a vállalkozásalapítással kapcsolatos tévhiteket nézzük.

Vállalkozás hvg.hu

Itt fog megtanulni vállalkozni, nem az iskolapadban

Egy kisebb cégnél, hosszabb időszak alatt sokkal többet lehet tanulni, mint az egyetemen, legalábbis a tapasztalat azt mutatja, hogy amit a diákok az egyetemen tanulnak, ritkán találkozik azzal, amire a munkaerőpiacon szükségük lenne. Ezt szem előtt tartva született meg a Bridge Budapest legújabb ösztöndíjprogramja.

Vállalkozás hvg.hu

Hild: hallucinálnak a kezdő vállalkozók

A jó vállalkozó legalapvetőbb tulajdonsága, hogy gyors, mert a világ is az, és egy online világban a gyorsaság nem lehet választás kérdése – jelentette ki Hild Imre startup mentor, a Global Platforms alapítója egy rendezvényen.

Vállalkozás hvg.hu

Éttermet, kávézót nyitna? Így érdemes belevágni

Sokan álmodoznak róla, hogy felmondanak a munkahelyükön, és nyitnak egy csendes kis kávézót vagy éttermet egy hangulatos utcában, ahol kellemesen hátra lehet dőlni, beszélgetni a törzsvevőkkel, a kassza pedig csak csilingel. Az Egy nap a városban bloggere összeszedte, hogy mik azok a fontos szempontok, amiket számításba kell venni, és hol érdemes kezdeni, mielőtt megírjuk a felmondásunkat.

Vállalkozás Szesztay Péter

Ezekkel az ötletekkel kaszálhat, ha vállalkozást indít

Időről időre új és új ötletek merülnek fel az emberben, mégis nehéz eldönteni, hogy mibe érdemes belevágni. Személyfüggő is, hogy kinek milyen vállalkozás való, de van néhány hasznos szempont, amit mindenképpen érdemes mérlegelni, mielőtt saját vállalkozásba kezd.

Gazdaság Varga Szabolcs

Ha ma kezdené, talán nem is lenne "kenős fagyi" Budán

Huszonöt éve, a rendszerváltás hajnalán nyitott meg az első olasz kézműves fagyizó Budapesten. Az Artigiana azóta is a kevés biztos pontok egyike a városban, az alaposan megváltozott piacon is megőrizte a törzsvásárlóit. A vállalkozás fenntartása azonban az évek során egyre nehezebbé vált, a tulajdonos nem szívesen lenne azok helyében, akik csak most vágnak bele a bizniszbe.