Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tapas

Élet+Stílus Tóth Sándor

Enni jó – gasztroturizmus

Reprezentatív jellegű felmérések szerint az úti célok kiválasztásánál manapság már nemcsak a kifejezetten hedonista gourmet turistáknál szerepelnek első helyen a gasztronómiai szempontok, s csak utána a látnivalók, nevezetességek, a szellemi táplálék. Az utazók egyre inkább kíváncsiak egy-egy ország, nemzet konyhájára. Erre alapozva szerveződik most júniusban az El Bulli örökséghét Barcelonában.

Gasztro Tóth Sándor

Vacsora Luciónál

Elég nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi fő-fő vezető és a korábbi magyar miniszterelnökök, király híján köztársasági elnökkel megfejelve egyikük törzshelyén egy asztalhoz ülnének vacsorázni. S ennék, amit a pórnép.

Gasztro T.S.

Mega krumplis tortilla – recept

Ez is csak egy lepény, mégis kikérné magának a degradálást. Minden spanyolok tortillája az andalúz kocsmákban épp úgy ott a pulton, mint az önérzetes katalánoknál, vagy a baszkoknál. Ő a fő tapas otthon és házon kívül, de létjogosultsága van az elegánsabb éttermekben is.

Kult Ivanyos Judit

"Ki evett a tányérkámból" – mi folyik Budán?

Általában a pesti éttermek ugranak be mindenkinek, mintha Budán nem is lennének jó vagy megközelíthető helyek. Pedig érdemes ellátogatni például az egykori Bartók mozihoz, a néhai városmajori kispostához vagy akár a Lövőház utcába. Hol kaphatók a legfinomabb tapastálak? Hol ehetünk grillezett tintahalat vagy marinált pisztrángot? Hol nyúlhatunk bele a szomszéd tányérjába? Budai étteremmustra – megfizethető különlegességeket kerestünk.

Gasztro Tóth Sándor

Kilós-séfek jótékony tapasai

Míg Németországban tekintélyes politikusok a lóhús botrányba keveredett termékeket jótékonykodnák oda segélyszervezeteknek, addig a nyakig válságban lévő Spanyolországban Michelin-csillagos séfek állnak egy-egy szolidaritási akció mellé.

Gasztro Tóth Sándor

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

Gasztro Tóth Sándor

Világkörüli útra indulnak a tapasok

Még hogy minden spanyolok betevő tapasa csak a borokhoz passzolna. A tabudöntögetésben élenjáró katalán csodaszakács most azért lépett szövetségre a sörösökkel is, hogy bebizonyítsa, tapas minden jó italhoz jár. Sőt, mindenhol, mert ha az űrbe nem is lövi ki, de világkörüli útra indítja falatkáit.