Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szusi

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.

hvg360 Gyükeri Mercédesz

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

Gasztro hvg.hu

Óriási hal lesz a menü egy pesti hotelben - konyhai fotó

Megérkezett az az embernagyságú tonhal a budapesti Buddha-Bar luxusszállodába, amelyből egy párizsi szusiséf készít majd toro szasimit a szálloda élményvacsoráján. A Facebookon posztolt fotó szerint hárman alig bírták felemelni a gigantikus tonhalat a hotel konyhájában.