Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#sommelier

Élet+Stílus hvg.hu

Bajnokok hétvégéje

A hazai kávé- és bárvilág március 3-4-én az Akvárium Klubra és a Gerbeaudra fókuszált. Az idei KávéBár Bazár rendezvény keretében nem csak számos kiállító és program várta a vendégeket, de négy országos szakmai verseny is zajlott.

Gasztro hvg.hu

Csillagos összhang

Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet Michelin-csillaggal, az alig egy éve nyílt Costes Downtown a legújabb befutó köztük. Az étterem sommelier-je elárulta, hogy milyen kritériumoknak kell a tányérok mellett a pohárba valóknak is megfelelnie.

Gasztro hvg.hu

Háromszoros sommelier bajnok

Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a bajnoki címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.

Gasztro hvg.hu

KávéBár hétvége a Nagykörúton

Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Gasztro hvg.hu/vendeglatasmagazin.hu

Par Excellence 2015

A Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ) második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az idei díjazottak: Beőthy János, Pátzay István, Csongrádi Csaba, dr. Rohály Gábor, Csíki Sándor.

Gasztro hvg.hu

Borpince a fedélzeten

Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.

Gasztro hvg.hu

Kávébár Bazár 2014

Az idén ötödik alkalommal kerül sor a hazai kávé-, párlat- és borvilág kiemelkedő eseményére, a Kávébár Bazárra. A rendezvény nemcsak a szakmabelieknek, de a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, különlegességet és látványos programot kínál. Ezen a hétvégén 30 kiállitó több mint 100 terméke - kávék, párlatok, borok, desszertek - várja az érdeklődőket a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Gasztro Gy.Zs.

"Kerüljük a borsznobizmust"

Csak semmi cicó, mondhatta volna Woody Allen után szabadon Szerényi Máté, a budai Szalonspicc borbár ifjú sommelierje.Olyan egyszerű: szeretni kell a borokat és érteni a vendéget.