Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#receptek

Élet+Stílus hvg.hu

Miért olyan jó ízű a paradicsom, ha a saját kertünkben nő?

Hogy milyen csodák történhetnek, amikor drasztikusan lerövidül a kerttől az asztalig vezető út, azt a tömegfogyasztásra, importra és mesterséges ízekre épülő étkezési kultúránk alaposan elrejti előlünk. Ezeket a csodákat leplezi le a Kertész és a Séf, azaz Török Patrícia és Horváth Gábor a Séfasztal a kert végében című könyvükben, felvillantva egy már-már – nem teljesen véletlen szófordulattal élve – paradicsomi létezés lehetőségét.

Gazdaság Gyükeri Mercédesz

Így lesz a krumplileves krumplileves: receptek nagyszüleink konyhájából árfixált krumplival és tojással

Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.

Élet+Stílus Vándor Éva

Olasz fantáziára még nem csorgattuk így a nyálunkat

A gasztrobirodalmat felépítő Mimi Thorisson egy olyan életet fedezett fel magának Olaszországban, ahol elvnek számít az, hogy az ételt nemcsak vásárolni, hanem elkészíteni is lehet, ebből pedig egy csodálatos könyvet gyúrt össze, legalább olyan lelkesedéssel és elmélyüléssel, ahogy a tésztát tanulta meg gyúrni. Az Itália ízei kedvcsináló álmodozáshoz, tervezéshez, nyaraláshoz, vagy csak úgy: az édes élethez.

Élet+Stílus hvg.hu

Foci helyett: Pizza! Szusi! Hamburger!

Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van éle, és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Például ételekkel és történetekkel.

Élet+Stílus T.S.

A nagy lazaclopás: amikor az elkövetők túl pofátlanok

Az utóbbi években annyira népszerű lett a lazac, hogy ha valahol nincs a kínálatban, akkor az a vendéglátóhely szinte szóra sem érdemes. Hogy mennyire kapós, azt pontosan tudták azok is, akik „elúsztattak” 250 tonnányit egy ausztrál halfeldolgozóból.

Élet+Stílus T.S.

Sztárséfből botrányhős

Nem először borzolta az emberek idegeit az ismert tévés ausztrál séf és étteremtulajdonos, Pete Evans. Eddig megúszta, de most jelentős üzleti- és presztízsveszteséggel számolhat.

Élet+Stílus hvg.hu

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Ha van ünnep, amelyen a legádázabb gasztroreformerek is megadják magukat a hagyományoknak, akkor az a húsvét. Az asztalról elmaradhatatlan fogások egyáltalán nem bonyolultak, de összeszedtünk néhány tippet, hogy tökéletesek is lehessenek.