Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#paprikás_csirke

Gasztro Csíki Sándor

Feltámad a reformkori paprikás csirke

Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.

Gasztro hvg.hu

Videó: Íme a csirkementes paprikás csirke

Az idei Gourmet Fesztivál beharangozójaként a legnevesebb vidéki séfek gondolták újra a paprikás csirkét. Többen csirkét sem használtak hozzá, de ránézésre a többit sem lehetett felismerni.

Gasztro hvg.hu

Paprikás csirke az Északi-fokon

A paprikás csirke nemzetközi karrierje folytatódik. Turóczi Gábor, az extrém szakács Európa csúcsán, a norvégiai Északi-fokon főz legközelebb.

Plázs travelline.hu

Paprikás Csirke az Északi-fokon

Turóczi Gábor szerint „egy kis Primus főző, Lucullus fűszerek, egy marék magyar alapanyag és persze a szív és lélek...

Gasztro hvg.hu

Paprikás csirke a Lánchíd tetején

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság ezúttal, március 12-én Magyarországon, a Lánchíd tetején, 45 méterrel a Duna szintje fölött főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét.