A koreai zabálógép elment a Fővám téri Nagyvásárcsarnokba, és pont az történt, amire mindenki számított
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.
Az idei Gourmet Fesztivál beharangozójaként a legnevesebb vidéki séfek gondolták újra a paprikás csirkét. Többen csirkét sem használtak hozzá, de ránézésre a többit sem lehetett felismerni.
Bár még alig pirkadt, a nap sugarai szikráztak Európa csúcsán, a norvégiai Északi-fokon, amikor az Extrém Szakács főzni kezdett.
A paprikás csirke nemzetközi karrierje folytatódik. Turóczi Gábor, az extrém szakács Európa csúcsán, a norvégiai Északi-fokon főz legközelebb.
Turóczi Gábor szerint „egy kis Primus főző, Lucullus fűszerek, egy marék magyar alapanyag és persze a szív és lélek...
Újabb különös helyszínen járt a Lucullus extrém szakácsa. Ezúttal a Budapest-Csernobil autós futamon indult el, hogy 3500 kilométerrel arrébb főzzön.
Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság ezúttal, március 12-én Magyarországon, a Lánchíd tetején, 45 méterrel a Duna szintje fölött főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét.
Az Északi-sark, a Góbi-sivatag, Bamako és Brüsszel után Trinidad és Tobago szigetén készült el a legautentikusabbnak titulált magyar étel: a paprikás csirke.