Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#molekuláris_konyha

Gasztro Tóth Sándor

Múzeumba kerül a molekuláris konyha

Örvendetes, ugyanakkor ésszerű javaslattal álltak elő a katalán Roses (spanyolul Rosas) elöljárói: szeretnék, ha városukban a nemrég bezárt világhírű El Bulli étterem múzeumot kapna.

Gasztro Krisztina O'Brien

Halál a konyhában

A múlt héten, életének 54. évében váratlanul elhunyt Santi Santamaria, Katalónia egyik leghíresebb szakácsa. Soha nem tanult semmilyen hivatalos szakácsképzőben, mégis ő volt a régió első három Michelin-csillagos séfje.

Gasztro Tóth Sándor

Milyen lesz a világ legjobb étterme?

Körvonalazódnak a tervek, miként születik újjá a legendás katalán étterem, az El Bulli. A hírek szerint Ferran Adriá futurisztikus gasztropalotát álmodik a Roses-i öbölbe.

Gasztro HVG

A molekuláris konyha királya

Évente 800 ezren próbálnak bejutni Ferran Adriának, az úgynevezett molekuláris konyha katalán sztárszakácsának éttermébe, de csak alig 8 ezer ínyencnek adatik meg, hogy ott a hagyományos ízeket újjáalakítva kóstolja meg.