Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#mesterséges_hús

Tech hvg.hu

A tudósok üzenik: jó lenne áttérnünk a laborhús és rovarok evésére, idővel úgyis elkerülhetetlen lesz

Európa tudományos akadémiáinak friss állásfoglalása szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén. Európának változtatni kell a táplálkozási szokásain, ha meg akar birkózni a klímaváltozással, illetve annak egészségügyi kihívásaival. A dokumentum egy globális elemzés első, Európáról szóló része, amely 130 tudományos akadémia részvételével készült.

Gasztro HVG

Mi sül ki a laborhúsból?

Nem közönséges marhából készül az a hamburger, amit jövő hétfőn Mark Post, a Maastrichti Egyetem professzora süt ki Londonban: a beharangozó szerint a válogatott közönség a világ első lombikhúsát ízlelheti meg a bemutatón.

Shake hvg.hu

Ki kér egy laborburgert?

A jövő év második felében készülhet el a világ első mesterséges hamburgere. Olyan harapnivalóról van szó, amelyben a húspogácsa sosem látott marhát: a hús minden egyes rostját mesterséges körülmények között, laboratóriumban növesztik ugyanis, sőt, még a hozzá való zsiradékot is. A színnel sem lehet elvileg gond, mert azt meg feldobják egy kis vérrel, természetesen mesterségessel.

Tech hvg.hu

Öt éven belül hűtőpultba kerülhet a mesterséges hús

Holland kutatók sikerrel állítottak elő mesterséges sertéshúst. Reményeik szerint a prototípusként elkészített, vizenyős húsból akár még steaket is lehetne majd sütni, csak arra kell rájönniük, hogy miként lesz a szövettenyészetnek igazán természetes állaga - írja a Telegraph.