Orbán kedélyesen elbeszélgetett a baracklekvárokról a közmédia műsorvezetőjével
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
„A nyári konyhában Anikó nyomja” – mondta feleségéről Orbán Nagy Katalin műsorvezetőnek.
Háromféle eperlekvárja is készült idén.
Nyilvánossá tették a KDNP parlamenti frakciójának 2017-es kiadásait, néhány meglepő tétellel. A lekvár és a gerincerősítés is fontos volt a kereszténydemokratáknak.
Bártenderként indult, ma már italokhoz és ételekhez használatos parfümöket készít Garamvölgyi Krisztián, aki arra tette fel az életét, hogy megragadja a gyümölcsök, fűszerek vagy éppen a húsételek lelkét.
Fügét mutatunk – még hozzá az érett, édes, pompás gyümölcsöt, ami egyre inkább létjogosultságot szerez a piaci standokon, zöldséges pultokon, éttermi konyhákon. S amit szeretnénk télire is eltenni.
Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.
Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet választani . A fa terméséről az örökbefogadó rendelkezik: pálinkát főzet vagy lekvárt készített belőle.
Még pár nap és begurulnak a gönci barackok a boldogkői várba, hogy hagyják magukat jól megünnepelni. A július 12-14-i hétvégén 2. Gönci Barack Vigasság.
Ugye, mindenki megcsodálta már a karácsonyi vásárokban a különleges, egyedi csomagolásban pompázó kézműves csokikat, lekvárokat és más ínyencségeket? A legegyszerűbb megvenni, de ha igazán trendik akarunk lenni: készítsük mi magunk.
A szilváról kinek a gombóc, kinek a pálinka jut először eszébe. Nekünk mind a kettő, de most más irányba tobzódunk. Nagyságát vers helyett üvegbe zárjuk, tányérba kavarjuk lepénybe foglaljuk.
Nyáron jó piacra járni, dúskálhatunk a friss gyümölcsök és zöldségek kínálatában. Ősztől tavaszig meg keressük a szuperekben a nagymama lekvárját, és ájuldozunk a gyönyörűségtől, ha a kézműves vásárokban házi lekvárokra, befőttekre akadunk, amikkel egyébként már spájzot lehet rekeszteni jó pénzért. Ízeket, színeket, illatokat mi is elraktározhatunk télre.