Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#lekvár

Élet+Stílus T.S.

Új kedvencünk: a fügelekvár – recept

Fügét mutatunk – még hozzá az érett, édes, pompás gyümölcsöt, ami egyre inkább létjogosultságot szerez a piaci standokon, zöldséges pultokon, éttermi konyhákon. S amit szeretnénk télire is eltenni.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes téli fogások: narancs a konyhában – recept

Hol vannak már azok az idők, amikor egy zacskó banánért, narancsért kilométeres sorok kanyarogtak a boltok előtt, megszoktuk, hogy egész évben kaphatóak a déli gyümölcsök. A narancsot akár vödörszám is vehetjük a szupermarketekben, és még a pénztárcánk se nagyon bánja. Úgyhogy nyugodtan vigyük csak be a konyhába, és főzzünk vele.

Gasztro hvg.hu

Nemcsak Bandi bá'nak lehet szilvafája

Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet választani . A fa terméséről az örökbefogadó rendelkezik: pálinkát főzet vagy lekvárt készített belőle.

Gasztro Haulitus Anikó

Karácsonyi ajándékok a konyhából

Ugye, mindenki megcsodálta már a karácsonyi vásárokban a különleges, egyedi csomagolásban pompázó kézműves csokikat, lekvárokat és más ínyencségeket? A legegyszerűbb megvenni, de ha igazán trendik akarunk lenni: készítsük mi magunk.

Gasztro Haulitus Anikó

A tökéletes szilvalekvár és egyebek - recept

A szilváról kinek a gombóc, kinek a pálinka jut először eszébe. Nekünk mind a kettő, de most más irányba tobzódunk. Nagyságát vers helyett üvegbe zárjuk, tányérba kavarjuk lepénybe foglaljuk.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes befőzés – dunsztosüvegben a nyár

Nyáron jó piacra járni, dúskálhatunk a friss gyümölcsök és zöldségek kínálatában. Ősztől tavaszig meg keressük a szuperekben a nagymama lekvárját, és ájuldozunk a gyönyörűségtől, ha a kézműves vásárokban házi lekvárokra, befőttekre akadunk, amikkel egyébként már spájzot lehet rekeszteni jó pénzért. Ízeket, színeket, illatokat mi is elraktározhatunk télre.