Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kínai_konyha

Plázs Szabó M. István (Shenzhen, Kína)

Minden gyanús, minden ehető – nagyipari piacozás Kínában

Nem ismerik (el) a kés és a villa létjogosultságát az étkezésben, és gasztronómiailag ki sem lépnek a tészta-zöldséges hús-leves háromszögből azon a különös területen, ahol a régi, évtizedekkel korábbi Shenzhen még él, és működik. Ételpiaci körkép Kína leggyorsabban fejlődő városából.

Gasztro Gy. Zs.

Etesd a Kígyót!

A világ másik fertályán ezekben a napokban lázasan készülődnek, hogy minden együtt legyen a holdújévi ünnepekre, amelyek hivatalosan négy napig, igazából viszont két hétig is eltarthatnak. A legnagyobb becsben mostanság a Kígyó jegyében szülöttek állnak, ők hoznak nagy szerencsét a házra, amint február 9-én éjjel beköszönt az újév.