Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#gyorséttermek

Gazdaság hvg.hu

Stikában elkezdett máshogy főzni a McDonald's

A gyorsétteremlánc apróbbakat csavart a burgerek készítési folyamatán, így kicsit megváltozott ezek íze és állaga. A folyamat hónapokkal ezelőtt indult meg, és mostanra az összes magyarországi étterembe begyűrűzött. Megkóstoltunk három szendvicset, és arra jutottunk, hogy a módosításokat valószínűleg csak a hardcore mekisek veszik észre, kivéve a Big Mac salátaváltozását: az a kocamekiseknek is egyből fel fog tűnni.

Gazdaság hvg.hu

A hasukat szeretik, de az éttermen spórolnak az amerikaiak

Öt éve nem volt példa arra, ami a harmadik negyedévben megtörtént az amerikai gyorséttermi láncokkal. Csökkent a forgalmuk. Igaz, éves összevetésben csak egy százalék a visszaesés. Az igazi gondot az jelenti, hogy változnak a fogyasztói szokások. Inkább otthon esznek az amerikaiak. Mert olcsóbb.

Plázs Lukács Andrea

Miért nem kapunk pacalpörköltet a magyar plázákban?

1995-ben kezdték el felhúzni Budapesten az első nyugati típusú plázákat, azóta nyeljük a kapitalista életérzést a fogyasztás szentélyeiben. A shoppingolás közben pedig megéhezünk, így egy jó bevásárlóközpontban a food court is marasztalja az embereket. Mit kínálnak és mit nem a plázás étkezdében? És miért nézzük le a plázás gasztrokultúrát?

Gasztro MTI

Először szereztek többséget a gyorséttermek Franciaországban

A gyorséttermek megfosztották elsőségüktől a hagyományos vendéglőket Franciaországban, a tradicionális konyhaértékek legerősebb védőbástyájában.Legalábbis,ami a bevételeket illeti. 2012 az első év, amelyben az éttermi piac több mint felét - 54 százalékát - a "gyorsak" szerezték meg.

Gasztro MTI

Kebabválság robbant ki Toszkánában

Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában. Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".