Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#fokhagyma

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept

Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.

Gasztro hvg.hu

Magyarország legjobb lángosozói

Vénusz egész nyáron kereste az igazit. A vecsési Vera néni lett az, aki ha akarja, mostantól 1000 liter olajban fürödhet. De valószínűbb, hogy inkább lángost süt benne, ha már Magyarország kedvenc lángosozójaként vezeti a 2013-as toplistát.

Plázs MTI

Segíthet a tüdőrák elkerülésében a fokhagyma

Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye. Az erről szóló kínai tanulmány online jelent meg a Cancer Prevention Research folyóiratban.

Gasztro Haulitus Anikó

Tökéletes rukkolás fogások- recept

Borsmustárként elfeledték, rukkolaként sztár lett. A játékos nevű zöldféle kicsit pikáns, enyhén csípős aromájával beférkőzött napjaink konyháiba. Megbolondítja a szendvicseket, főszerepet kap a salátás tálakban. Minden nagyobb bolt polcán megtalálható.

Gasztro Haulitus Anikó

Házipatika a fűszerpolcon

Hogy ez még a téli, vagy már a tavaszi fáradtság, mindegy is. A legtöbben nagyon várjuk a tavaszt, és folyamatosan érezzük, hogy a szervezetünk tartalékai kifogyóban vannak. Nem biztos, hogy a patikába kell vánszorognunk szatyornyi kapszuláért, mindenre jó, drága vitamin komplexekért. A fűszerpolcunk gyógyerőt rejt. Főzés előtt, közben és utána is.