Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#chilipaprika

Tech MTI / hvg.hu

Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

Kult hvg.hu

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság

A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.

Vállalkozás Szabó M. István

Ha az Ogre Csókját akarod

A chiliben az a jó, hogy mielőtt égetni kezd, hagyja néhány másodpercig az ízét is érezni - mondja Kardos István, aki két év alatt a nulláról jutott el a magyar chilielitbe.

Plázs MTI

Több a tesztoszteron a csípőset szerető férfiakban

A csípős ételeket kedvelő, s különösen a chilipaprikát rendszeresen fogyasztó férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintjük - erről győződtek meg vizsgálataik során a Grenoble-i Egyetem kutatói, akik eredményeket a Physiology and Behavior című amerikai szakfolyóiratban ismertetik.

Gasztro Tóth Sándor

Milyen a csokis hús? – eredeti recepttel

Mint ahogy a festő ecsetje a színeket, úgy varázsolják elő a mexikóiak az ízeket a különböző alapanyagokból, fűszerekből, magvakból. Híres nemzeti ételük, a nálunk csokis húsként emlegetett mole poblano is sokféle, egymással meghökkentően vegyített összetevőtől kapja különleges ízharmóniáját.