A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.
Harmadik alkalommal rendezik meg Szegeden a Széchenyi téren a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekendet, amely egyrészt tisztelgés a szegedi fűszerpaprika hagyományai előtt, másrészt bemutatkozási lehetőséget ad az új generációs csilimanufaktúrák termékeinek – írja a Délmagyar.
A pénteken kezdődött gasztrofesztivál fő attrakciója a chilievő verseny, amelyet pénteket és szombaton este rendeznek meg. A verseny névadója szerint, a Délmagyar Chili Grand Prix-re idén rekordmennyiségű nevezést adtak le, összesen több mint kétszázan iratkoztak fel, hogy kitegyék magukat a kínok kínjának. Érkeztek versenyzők Erdélyből és Németországból is. A lap tudósítása szerint a versenyen tényleg patakokban szokott folyni a könny és az izzadság. A versenyzők egy egyszerű csípős paprikával kezdenek, majd egyre növekvő kapszaicintartalmú paprikákat kell megenniük. A tizedik körben már a hírhedt Carolina Reapert – a világ egyik legerősebb chilijét – kell elfogyasztaniuk, amelyet aztán – kapaszkodjunk meg – Carolina Reaper pálinkával kell majd leöblíteni.
Korábban írtuk, hogy a Carolina Reaper akár rosszullétet is okozhat, a pokolian erős chili az arra érzékeny embernek az agyi ereiben görcsös összehúzódásokat eredményezhet, amely miatt migrénes fejfájás jelentkezhet nála.