Kult hvg.hu 2018. október. 13. 10:18

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság

A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.

Harmadik alkalommal rendezik meg Szegeden a Széchenyi téren a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekendet, amely egyrészt tisztelgés a szegedi fűszerpaprika hagyományai előtt, másrészt bemutatkozási lehetőséget ad az új generációs csilimanufaktúrák termékeinek – írja a Délmagyar.

A pénteken kezdődött gasztrofesztivál fő attrakciója a chilievő verseny, amelyet pénteket és szombaton este rendeznek meg. A verseny névadója szerint, a Délmagyar Chili Grand Prix-re idén rekordmennyiségű nevezést adtak le, összesen több mint kétszázan iratkoztak fel, hogy kitegyék magukat a kínok kínjának. Érkeztek versenyzők Erdélyből és Németországból is. A lap tudósítása szerint a versenyen tényleg patakokban szokott folyni a könny és az izzadság. A versenyzők egy egyszerű csípős paprikával kezdenek, majd egyre növekvő kapszaicintartalmú paprikákat kell megenniük. A tizedik körben már a hírhedt Carolina Reapert – a világ egyik legerősebb chilijét – kell elfogyasztaniuk, amelyet aztán – kapaszkodjunk meg – Carolina Reaper pálinkával kell majd leöblíteni.

Korábban írtuk, hogy a Carolina Reaper akár rosszullétet is okozhat, a pokolian erős chili az arra érzékeny embernek az agyi ereiben görcsös összehúzódásokat eredményezhet, amely miatt migrénes fejfájás jelentkezhet nála.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?