Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#báb

Élet+Stílus hvg.hu

Ahol egy biccentés csodára képes - így bábozhatnak mozgássérültek

A Csillagház iskola diákjai még csak ismerkednek a fejszenzoros bábozással, de a pedagógusok szerint már az első alkalom után észrevehető a lelkesedés a gyerekeken, mivel sokuk nem képes arra, hogy tárgyakat mozgasson. A "bábozógépet" a MOME-s Tarr Kálmán media design mestermunkájaként, Szirtes János témavezetésével építette, ám ha a módszer beválik, lehetőség lesz továbbfejleszteni az eszközt, akár művégtagok mozgatására is.

Élet+Stílus Marton Levente

A babfickó emlékére - recept

Annyi film, annyi szerep után a kilencedik évtizedben is tudott újat alakítani: Bud Spencernek, azaz Carlo Pedersolinak nyolcvanon túl indult be az írás. Két önéletrajzi kötete után 85 évesen jelentette meg szakácskönyvét, Eszem, tehát vagyok címmel. Fura módon semmilyen babrecept nem került bele. Pedig a Piedone-filmekben alapállásból a gazfickókat pofozta a babfickó. Nem baj, mi ajánlunk egyet az emlékére.

Plázs hvg.hu

Túltolták a biót: kicsírázott az organikus testápoló

A természetes kozmetikumokat gyártó Lush egyik testápoló vaja a termékleírás szerint "valóságos varázslat a fáradt izmoknak", azonban a varázslat itt nem áll meg: a vásárlói visszajelzések alapján van, aki már egész kis babültetvényt nevelget a fürdőjében.

Gasztro -in-

Gasztroturista - toszkánul ettünk

Körbejárva Toscana legszebb vidékeit, lelkesen gasztro turistáskodtunk úton-útfélen. Néha ettünk éttermekben, máskor csapszékekben, sőt hentesüzletekben is. S elég volt enni, hogy rájöjjünk, hogyan főzzünk toszkánul.

Gasztro hvg.hu

Babra megy a játék

Kossuth szülőfaluja várja a vendégeket július 3-4-én a III. Monoki Babfesztiválra, ahol minden az égig érő paszulyról szól majd.

Gasztro T.S.

Fehérvári lecsókirályság - recept

Ami Bajának a hal, az Székesfehérvárnak a lecsó. Évente egyszer több száz bográcsnak gyújtanak alá a Várkörúton. S a koronázó város nem marad felkent király nélkül sem. Az idén kilencedszerre kerül sor a lecsókirály megválasztására a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon.

Gasztro Molnár Kata Orsolya

Bordatino Pisano - egy kis kedvcsináló Pisához

Az olasz konyhát nem kell bemutatnunk, mindenkinek van valami fogalma róla. Ha azonban kicsit közelebb megyünk az egyes tartományokhoz, sok idehaza ismeretlen fogást találunk. A toszkán konyha is számos izgalmas étket rejt, ilyen például a pisaiak sűrű zöldséglevese, a Bordatino Pisano is.

Élet+Stílus Gy.Zs.

Tökéletes télindító csülkös bableves - recept

Úgy tűnik, most aztán beindul a tél. Nem mintha olyan nagyon hiányzott volna, de így legalább létjogosultsága lesz a jó húzós, lélekmelegítő ételeknek, és nem kell feltétlenül lájtoskodnunk. Mindjárt kezdhetjük is egy tekintélyes csülkös bablevessel, utána jöhet palacsinta, és a vasárnap délutáni egészségtelen szieszta.