Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#borkostoló

Gasztro hvg.hu

A Bálnában a helyük a borivóknak

Június 11-én a Bálna Budapestben sétálókóstolón vehetünk részt, ahol 10 év 40 legjobb pincészetének borait ízlelhetjük meg, a mesterkurzus pedig soha vissza nem térő alkalmat kínál a borszeretőknek: jubileumi nagyrendezvényt tart a 10 éves Borigo Magazin.

Gasztro I.N.

Kóstolni bolondulásig

Idén februárban már negyedszer hívják furmintozni a szervezők a hazai borisszákat. Az éttermi, borkereskedői akciók mellett elmaradhatatlan esemény a Nagy Furmint Február Kóstoló, amelyen Magyarország több borvidékéről több mint száz furmintot lehetett tesztelni.

Gasztro hvg.hu

Ha február, akkor furmint

Az idei már a negyedik olyan év, amikor a február a furmintról szól. Számos program várja a borkedvelőket Soprontól Tokajig, Pécstől Budapestig.

Gasztro I.N.

Parádés magyar fajták fiesztája

Noé szőlőhegyének képviselőjével is találkoztunk azon a monstre hungaricum rendezvényen, amelyen kezdtük elhinni: ha sok minden másban nem is, a hazai borszőlőfajták értő gondozásában verhetetlenek vagyunk. A székesfehérvári bormustrán jártunk.

Gasztro I. N.

Tisztán vagy szódával?

A Hilltop borait Magyarországon a sznobok már nem kedvelik, a fesztiválok népe meg leginkább fröccsnek issza. Angliában viszont manapság is egyet jelent a neve a magyar borral.

Gasztro I. N.

Magyar lány Dior-sminkkel: így lesz világhírű az egri bor

Egri borok bemutatójára invitált a minap a Budai Borklub. Elmentünk, mert ugyancsak kíváncsiak voltunk, hogy a kóstolnivalókat prezentáló korábbi topmenedzser, a kommunikáción és az igazgatáson túl, ért-e a nevével fémjelzett borokhoz is.

Gasztro I. N.

Kiváló borokhoz juthatunk hozzá februárban

Furmint Február újratöltve, vagyis az idén harmadszor rendezi meg a Vinoport a furmintok hónapját. Hogy mivel várják, csábítják a borkedvelőket majd néhány hét múlva, abból kaptunk egy kis ízelítőt a napokban tartott rendhagyó sajtótájékoztatón.

Gasztro I. N.

Milyen a bor, ha 12 ezer forintba kerül?

Alig két hét választ el az ötödik évét ünneplő Terroir Club nagy eseményétől, a Terra Hungarica BorSzalontól. Várakozás közben megnéztük, pontosabban megízleltük, milyen új tételekkel álltak elő.

Gasztro Gyorgyevics Tamás

Mit együnk borozás közben?

Dübörög a nyár, ami nemcsak a szabadtéri szórakoztató programok sorozatát jelenti, de szinte minden hétre, hétvégére akad egy helyi borfesztivál, vagy valamilyen regionális boros program. Ám szerte az országban számos nyitott pince is várja a borra szomjazókat. Akik azért esznek is poharazás közben. De mit?

Gasztro Szegő Iván Miklós

Ki lesz az év fiatal borásza?

A 2010 Fiatal Magyar Borásza elnevezésű internetes szavazás apropóján tartottak a múlt héten borkóstolóval egybekötött bemutatót a címért versengő ifjú szakemberek.