Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#adalékanyagok

Gasztro hvg.hu

Mit mond a címke?

Pásztázzuk a szupermarketek polcait, keressük a jó ár/érték arányú élelmiszereket, felmérjük a terepet, telik a kosár, bevásárlókocsi. De gyakran nemhogy a boltban, még otthon sem böngésszük ki, miről is árulkodik az általunk vásárolt termékek címkéje.

Plázs Medipress

Aki allergiás, ne igyon alkoholt?

Egyes szakértők szerint az alkoholos italok allergiás reakciót válthatnak ki, illetve súlyosbíthatják a már meglévő allergiát.

Plázs Medipress

Feldühítette a zöldeket a biocigaretta

Rendkívüli felháborodást váltott ki a dohányellenes szervezetek vezetőiből az a dohánygyár, amely legújabb termékét "mesterséges adalékanyagoktól mentes"-nek, "környezetbarát"-nak és "bio"-nak reklámozza.

Plázs hvg.hu

Kulináris gonosztevőkkel van dolgunk?

Természetes, száz százalékos, friss – egyre gyakrabban tűnnek fel ezen szavak az élelmiszerek csomagolásán. Egy friss felmérés szerint azonban a vásárlók nem mindig tudják hová tenni, miről is van szó pontosan. Ugyanígy nem egyértelmű a helyzet a kétes megítélésű E-csoportba tartozó összetevőkkel sem – állítja Stefan Gates, brit gasztronómiai újságíró, aki azt próbálta kideríteni, hogy valóban annyira károsak-e ezek az adalékanyagok, amennyire az a köztudatban él.

Plázs hvg.hu

Büdös és rossz ízű lesz a cigaretta?

Bűz, ár, egészségkárosító hatás: sorrendben ez az a három tény, ami miatt a még nem dohányzó fiatal meggondolja, rágyújtson-e, vagy éppen végleg letegye a cigarettát. Ám a legnagyobb akadályokat – rossz szag és íz – ma már könnyen kivédik a dohánygyártók: a különböző adalékanyagok jól elfedik e kellemetlenségeket. Szigorítás készül.