10 év után új séf váltja Széll Tamást a Lidlnél
A cég megköszönte a közös munkát a két Michelin-csillagos Stand séfjének.
A cég megköszönte a közös munkát a két Michelin-csillagos Stand séfjének.
A karácsonyi és újévi menüről, borválasztásról beszélgetett Széll Tamás Michelin-csillagos séffel a volt államfő a Kék bolygó című podcastjában.
Egy magyar séf is részt vett a világ legfontosabb szakácsversenyén, a gasztronómia olimpiáján Lyonban. De hogy néz ki egy ilyen esemény belülről, és mi benne a jó? A hvg.hu helyszíni tudósítása a Bocuse d’Orról.
A skandináv országok hengereltek az idei Bocuse d'Oron, csak épp az aranyat nem tudták elhozni. Lyonban a Babel étteremnek Michelin-csillagot szerző Veres István képviselte Magyarországot.
Bár máskor februárban hirdetik ki, melyek voltak az év legjobb éttermei Budapesten és az országban, idén nyárra csúszott a díjátadó.
Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.
Az ország legjobb éttermei közé 2019-es teljesítményével a Stand után sorrendben az Onyx, a Babel, a SALT Budapest, a Borkonyha, a Costes, a Pasztell, a Costes Downtown, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, a Stand25, és az Arany Kaviár került.
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina csupán fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.
Széll Tamás Közép-Európa egyik leghíresebb séfje, Michelin-csillagot szerzett az Onyxnak, és ő volt az első magyar, aki bejutott a Bocuse d’Or nemzetközi döntőjébe. Kíméletlen véleménye van a szocializmus és a ma gasztronómiájáról is.
Széll Tamás kést élez, répát hámoz, Szulló Szabina szarvasgombát tisztít, forog a borsőrlő, jelez a sütő, valaki lisztet szór a munkalapra. Zajok, amelyekből képes zenemű születni, még akkordok is hallhatók a szerzeményben.
Két év után újra fine dining étteremben főz válogatott csapatával az ütős séfpáros, Szulló Szabina és Széll Tamás.
A magyar csapat nyolcadik lett, és ezzel bejutott a 2019-es lyoni világdöntőbe.