Élet+Stílus hvg.hu 2021. március. 26. 11:23

Meglepő, vicces és nagyon aktuális a legfontosabb szakácsverseny idei témája

Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.

Kihirdették a legfontosabb nemzetközi séfverseny, a Bocuse d’Or döntőjének idei tematikáját, azaz azt, hogy milyen alapanyagokból milyen tálakat kell létrehozniuk a megmérettetésen induló szakácsoknak, köztük a magyar indulóknak, a Babel étteremből ismert Veres István csapatának.

És az eddig előkelőségéről, látványos, nagyszabású táljairól ismert verseny kiírása ezúttal szakított a megszokással, hogy a járvány legfontosabb gasztronómiai (kényszer)trendjére utaljon:

idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.

A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom – adta hírül a Dining Guide.

A más években januárban megtartott versenyt idén is Lyonban rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint szeptember 26-27-én. A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.