Élet+Stílus hvg.hu 2021. március. 26. 11:23

Meglepő, vicces és nagyon aktuális a legfontosabb szakácsverseny idei témája

Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.

Kihirdették a legfontosabb nemzetközi séfverseny, a Bocuse d’Or döntőjének idei tematikáját, azaz azt, hogy milyen alapanyagokból milyen tálakat kell létrehozniuk a megmérettetésen induló szakácsoknak, köztük a magyar indulóknak, a Babel étteremből ismert Veres István csapatának.

És az eddig előkelőségéről, látványos, nagyszabású táljairól ismert verseny kiírása ezúttal szakított a megszokással, hogy a járvány legfontosabb gasztronómiai (kényszer)trendjére utaljon:

idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.

A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom – adta hírül a Dining Guide.

A más években januárban megtartott versenyt idén is Lyonban rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint szeptember 26-27-én. A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

hvg360 Nemes Nikolett 2025. március. 31. 20:15

„A válásra nem szabad úgy gondolni, mintha szörnyűség lenne, a szörnyűség a rossz kapcsolat”

A magyar társadalom még mindig erősen hiszi, hogy a házasságban élők boldogabbak, ezzel együtt a gyerekek egyharmada házasságon kívül születik, még ha ezt a döntéshozók nem is hajlandók tudomásul venni. Miért adják egyre többen válásra a fejüket ötvenes-hatvanas, sőt hetvenes éveikben? Melyek a leggyakoribb válóokok, és hogyan hat vissza a szegénység a házasságok tartósságára? Ezekről is beszélgettünk Tóth Olgával, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének munkatársával.