Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.
Kihirdették a legfontosabb nemzetközi séfverseny, a Bocuse d’Or döntőjének idei tematikáját, azaz azt, hogy milyen alapanyagokból milyen tálakat kell létrehozniuk a megmérettetésen induló szakácsoknak, köztük a magyar indulóknak, a Babel étteremből ismert Veres István csapatának.
És az eddig előkelőségéről, látványos, nagyszabású táljairól ismert verseny kiírása ezúttal szakított a megszokással, hogy a járvány legfontosabb gasztronómiai (kényszer)trendjére utaljon:
idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.
A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom – adta hírül a Dining Guide.
A más években januárban megtartott versenyt idén is Lyonban rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint szeptember 26-27-én. A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett.
Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: