Élet+Stílus hvg.hu 2020. október. 16. 18:11

Bejött a puliszkakrém – továbbjutottak a magyarok a Bocuse d’Or világdöntőjére

Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.

Továbbjutott a Széll Tamás által elnökölt magyar csapat a Bocuse d’Or európai fordulójából a szakácsverseny lyoni világdöntőjére – írja a Dining Guide. A csütörtök-pénteken tartott verseny a 16 résztvevője közül a magyarok – Veres István séf, Molnár Bence commis, Volenter István coach és Széll Tamás csapatelnök – lettek a kilencedikek.

Az európai fordulót a norvég csapat nyerte, dobogóra állhatott még Dánia és Svédország. Különdíjat kaptak az izlandiak, a franciák és a finnek.

A magyar csapat ezeket az ételeket készítette el, és tálalta a zsűri számára:

Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz – Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény – Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval – Puliszkakrém – Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka – Hagymaszósz

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.