Élet+Stílus hvg.hu 2020. október. 16. 18:11

Bejött a puliszkakrém – továbbjutottak a magyarok a Bocuse d’Or világdöntőjére

Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.

Továbbjutott a Széll Tamás által elnökölt magyar csapat a Bocuse d’Or európai fordulójából a szakácsverseny lyoni világdöntőjére – írja a Dining Guide. A csütörtök-pénteken tartott verseny a 16 résztvevője közül a magyarok – Veres István séf, Molnár Bence commis, Volenter István coach és Széll Tamás csapatelnök – lettek a kilencedikek.

Az európai fordulót a norvég csapat nyerte, dobogóra állhatott még Dánia és Svédország. Különdíjat kaptak az izlandiak, a franciák és a finnek.

A magyar csapat ezeket az ételeket készítette el, és tálalta a zsűri számára:

Sült póréhagyma, karfiol, rókagomba, citromszósz – Ecetes uborka, citromfűvaj, édeskömény – Afrikai törpeharcsa, tengeri moszat, tárkonyos burgonyapüré szerecsendióval – Puliszkakrém – Karalábé, juhtúró, parmezán és puliszka – Hagymaszósz

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.