Kiderült, miből és hogyan készült a magyarországi Michelin kalauz
A cég képviselői a tesztelés folyamatáról beszéltek, egy korábbi közbeszerzés pedig árulkodik arról, mindez mennyibe kerül a magyar államnak.
A cég képviselői a tesztelés folyamatáról beszéltek, egy korábbi közbeszerzés pedig árulkodik arról, mindez mennyibe kerül a magyar államnak.
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
Magyarország egészéről készít étteremlistát a Michelin Guide. Hamarosan kiderül, mely hazai éttermeket talált érdemesnek arra a patinás gasztronómiai kalauz, hogy szerepeltesse a kiadványban, és csillaggal vagy más elismeréssel értékelje teljesítményüket.
Szerződést kötött a francia partnerrel a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Szép számmal vannak Michelin-tányéros éttermek is a fővárosban.
Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából. A régmúltban még nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.
Ínyencek már akkor a világ gasztronómiai fővárosaként emlegették Tokiót, amikor 2007-ben összeállt az a tapasztalt inspektorokból álló csapat, amelyik a Michelin Guide megbízásából feltérképezte Japán vendéglátóhelyeit. A két szigetországi Vörös Kalauz az élre sorolt három csillagos éttermek számában immár felülmúlja az alapító Michelin-fivérek hazáját, Franciaországot.
Jokohama és Kamakura a novemberben megjelenő, 2011-es Tokió kalauzban fog szerepelni, míg Kóbe az először tavaly...
Ez a Michelin második olyan gasztronómiai kalauza, amely nem európai vagy amerikai...
A könyvben összesen 1544 szálloda és 1462 étterem értékelése...