A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
A tavalyihoz képest eggyel több két Michelin-csillaggal elismert étterem van mostantól Magyarországon, a Pesti István által vezetett tatai Platán Gourmet, valamint Szulló Szabina és Széll Tamás budapesti Standja kapta meg az elismerést – derült ki az első magyarországi Michelin guide bemutatóján. Az eseményen egy Michelin csillagot kapott
- a 42 étterem,
- a Babel,
- a Borkonyha,
- a Costes,
- az Essencia,
- a Rumour
- és a Salt.
2021-ben hét étterem kapott csillagot a Michelintől, a budapestiek közül a Costes Downtown ezt elveszítette, a Rumour viszont most először kapta meg az elismerést. A csúcsra két vidéki étterem került fel: a 42 egy, a Platán két csillaggal.
A gálán Marjai Flóra és Kvasznicz Ferenc, a Pajta étterem tulajdonosai a vendéglátás minőségéért kaptak elismerést, míg a legjobb sommelier díját Langó Tamás, a Clarisse munkatársa kapta. Mizsei János, a Mák séfje a fiatal séfeknek járó Young chef awardot kapta.Bib Gourmand elismerésben részesült az Anyukám mondta, a Casa Christa, a Kistücsök, a Macok, a Mór24 és a Sparhelt. A Michelin fenntartható gasztronómiát díjazó Green Star (Zöld Csillag) elismerését négy étterem kapta meg: az Almalomb, a Graefl Major Kétútköz, az Onyx Műhely és a Salt.