Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Malackaraj

Gasztro hvg.hu

A legkisebb helyiség is számít

Az idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakma a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját preferálja leginkább, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg a Café Alibiben.

Gasztro -gy-

Goldenblog gasztrotörténet, különdíjjal

A sorrendben nyolcadik blogverseny mottója is lehetne, ami az idei Goldenblog nyitóoldalán szerepel: nem hiszünk a műfaj hanyatlását vizionáló huhogóknak. Kis számvetés az előző évekről, és egy meglepetés idénre.

Gasztro hvg.hu

A tökéletes lágy tojás

Hervé This, a molekuláris gasztronómia vegyész tudora oldalakon át fejtegeti a tojás titkát. Heston Blumenthal, az angol séfmágus pedig azt vallja, „a tökéletességhez nagyon rögös út vezet”. Malackarajnak úgy tűnik, elég hozzá három perc is.

Gasztro hvg.hu

Hogy kerül a rántás a kenyérre?

A létező legexkluzívabb ehető ajándékot ötlötte ki az ő nagy megszorultságában Malackaraj. A masnival átkötött decens csomagocska valóban nem mindennapi meglepetést tartogat.

Gasztro hvg.hu

A legjobb kí­nai, amit soha nem fogunk megtalálni

Aki itt a Kárpát-medencében fanatikusan kínai konyhára vadászik, az eredjen a Malackaraj nyomába. Ő sem kíméli magát. Bár azzal ijesztget, sosem találjuk meg a „sehova se vezető” úton a tetthelyet, meglehetősen precíz leírást, útvonaltervet mellékel.

Gasztro hvg.hu

A tökéletes reggeli

A legegyszerűbb kaját a legegyszerűbb elrontani. Legalábbis ahhoz képest, amit elképzelünk róla.

Gasztro hvg.hu

A tíz legjobb házi fagylalt

Lassan nem árt beszerezni egy fagylaltkészítő gépet. De ha elég elszántak vagyunk, hogy tökéletes házi fagylaltokat gyártsunk, akkor gyúrjunk, mert erőteljes, 20 perces kavarások sorozata vár ránk.