Gasztro -gy- 2015. június. 16. 14:39

Nem mellékes: melyik étterem mosdója a legklasszabb

Előbb csak poénkodtak, aztán beleszerettek az ötletbe, komolyan vették magukat, és megcsinálták. A Malackaraj stábja nem először hökkenti meg a hazai gasztroszcénát.

 Díjat alapítottak, de ezúttal nem a pult mögött, a konyhában, az asztal körül keresték a "legeket", hanem ott, ahova, mint szokás mondani, a király is gyalog jár. Most lehetne elmélkedni, hogy egy vendéglőben a vendég a király. A lényeg: a Malackaraj meghirdette az Év Éttermi Mosdója és az Év Pelenkázója díjat.

Ez nagyon rendben van
Facebook

Péter Anna mellé szegődött nem kisebb gasztroszaktekintély, mint a Dining Guide-os, Konyhafőnőkös Vajda Pierre, Jókuti András blogger, aki a világevés során szükségszerűen és óhatatlanul jócskán szerzett empirikus tapasztalatokat ilyen – nem – mellékes ügyekben, valamint Vágó Réka formatervező és pelenkázó-fronton Dénes Dóra újságíró. A zsűri nem ült össze saját magával egy félreeső helyiségben, hogy eldöntse, ki a király, hanem "kiplakátolta" a neten a jelölési lehetőséget, aztán a beérkezetteket tovább versenyeztette. Természetesen a legilletékesebbeknek, a közönségnek, azaz a potenciális vendégeknek is szavazati jogot adva.

A dolog éppen most van finisben, még június 22-ig lehet szavazni a több mint tucatnyi toalettre a díj fb-oldalán. Érdemes is, mert a hasznost összeköthetjük a kellemessel, vagyis egy kétszemélyes vacsorával valami jó helyen. 

Ha valaha is létezett volna ilyen díj, mondhatnánk, nincs új a nap alatt. Így csak annyit jegyezhetünk meg elégedetten, hogy anno megelőztük a korunkat: az ezredforduló tájékán megjelent két, 2000-es és 2003-as HVG A la Carte étterem-és borkalauz tesztelési szempontjai között egyáltalán nem mellékesen szerepelt a mellékhelyiségek értékelése, s bizony szépen lehetett pontszámot veszíteni...