Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Champagne

Élet+Stílus hvg.hu

A helyi pezsgők világnapja

Csöppet sem csodálkozunk, hogy - legalábbis - az amcsik szerint, ma van a pezsgő világnapja. Mikor máskor is lenne, mint Szilveszterkor? Ráadásul ez az ünnep a helyi pezsgőké.

Élet+Stílus F.B.

Ikonok és tabudöntögetők - Y-generációs bubisok

A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?

Gasztro hvg.hu

Bubi nélkül nincs Golden Globe

Hollywood legnagyobb sztárjai idén is pezsgővel koccintottak a díjátadón. A gála során összesen 1 500 minipalackot, 125 karton Grand Vintage 2004 és Moët Rosé Impérial champagne-t szolgáltak fel magnum palackból. Mellesleg elfogyott 500 pezsgőkoktél is.

Gasztro Fütő Beáta

Amikor pezsgőt választunk – beszédes címkék

Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.

Gasztro hvg.hu

Dobogós magyar bubisok a pezsgők világbajnokságán

Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

Gasztro hvg.hu

Pezsgő jégkockával

Aki egy jó borba, pláne egy kiváló champagne-ba jégkockákat dobál, az egyéb gazemberségekre is képes, tartják szofisztikált italozók. Nos, ezzel le is lehet számolni, mostantól kezdve inkább trendi.