Élet+Stílus hvg.hu 2017. december. 31. 12:49

A helyi pezsgők világnapja

Csöppet sem csodálkozunk, hogy - legalábbis - az amcsik szerint, ma van a pezsgő világnapja. Mikor máskor is lenne, mint Szilveszterkor? Ráadásul ez az ünnep a helyi pezsgőké.

Champagne-ban másként gondolják, ott október az ünneplés ideje. De ahogy a tengerentúlon kitalálták, legyen a tojáslikőr világnapja a december 24., úgy legújabban a bubisnak a december 31-et adták. S persze, hogy kezdik világszerte átvenni, különösen azért, mert deklaráltan a helyi pezsgők ünnepeként értelmezik az esztendő utolsó napját. A szlogen - ahogy erre a VinCE magazin is felhívja a figyelmet - pedig: Igyunk helyi pezsgőt!

Nem koccintunk csak úgy ész nélkül, hanem jól megünnepeljük saját régióink termelőit, gazdaságát, és örülünk, hogy nem kell messzire menni egy-egy palack jó pezsgőért. Mi aztán igazán a bőség zavarával küzdhetünk (bár mindig ilyen küzdelem várna ránk, mint az év utolsó napján), hiszen már szinte minden borvidékünk ad szép bubisokat. Akkor igyunk erre! Mindenkinek BÚÉK!

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.