Tavaszi tippek - receptek
Tombol a tavasz, most már szinte nyár, friss, új zöldségek és gyümölcsök özöne a piacokon, a boltokban. Csak az a dolgunk, hogy a megszokott hús-és halételeket feldobjuk velük. Frappáns párosítások, és receptek.
Tombol a tavasz, most már szinte nyár, friss, új zöldségek és gyümölcsök özöne a piacokon, a boltokban. Csak az a dolgunk, hogy a megszokott hús-és halételeket feldobjuk velük. Frappáns párosítások, és receptek.
A konyhában nagyon nem mindegy, hogy milyen évszakot írunk. Ma már a legtöbb étterem évszakonként, sőt, sokszor ennél gyakrabban, akár hetente is a szezonális kínálatnak megfelelően változtatja aktuális étlapját. Miért ne tennénk ezt otthon is? Felmerül azonban a kérdés, hogy egyáltalán mikor, mit érdemes főzni és mire készüljünk fel, ha nyáron szeretnénk megállni a konyhában a helyünket. Ehhez ad segítséget Bereznay Tamás séf. Nyári tippek és trükkök.
Ezekben a hetekben egyszerre három európai országban, Németországban, Ausztriában és Svájcban jelent meg a könyvesboltok polcain a Stocker Verlag legújabb kiadványa: az Ungarische Küche.
A World Cookbook Award 1995 óta rangsorolja a világ különböző országaiban megjelenő szakácskönyveket, gasztronómiai kiadványokat. Az évente megjelenő 25-26 ezer könyvből szakmai zsűri választja ki az országonkénti legjobbakat, és jelöli a kategóriagyőzteseket, illetve a fődíjast.
Breznay Tamás első szakácskönyve a „Mai magyar konyha” minden tekintetben hatalmas sikert aratott.
A könyv nagy erénye, hogy nem akar lehetetlent felvállalni, és nem állítja megoldhatatlan feladatok elé a műkedvelő szakácsokat, akiknek íródott. Bár igen jelentős előrelépést könyvelhetnénk el a hazai gasztronómiában, ha néhány ezer magyarországi vendéglátóhelyen legalább ezen a szinten főznének és tálalnának.Ez lenne az alap, a ground zero, ahonnan már csak felfelé vezet az út.