Shake life-style.hu 2010. április. 09. 11:19

A 80 legjobb süteményrecept egy helyen

Breznay Tamás első szakácskönyve a „Mai magyar konyha” minden tekintetben hatalmas sikert aratott.

Breznay Tamás első szakácskönyve a „Mai magyar konyha” minden tekintetben hatalmas sikert aratott. A közönség imádta és szakmailag is elismerték, hiszen a könyv elnyerte a“Best Chef Book in Hungary 2009” díjat, tervezője Baráth Dávid pedig megkapta a kiadó és a kötet arculatáért az Aranyrajzszöget. A könyv hagyományos magyar recepteket tartalmaz modern felfogásban. Mindegyik egyszerű, könnyen elkészíthető és tapasztalat alapján állíthatjuk, hogy nagyon finom.

Bereznay Tamás új könyve

Pár napja már kapható a boltokban Bereznay Tamás második receptes kötete, a Süteményeskönyv is. A sajtótájékoztatón Bereznay személyesen is mesélt a kötet előkészületeiről, a munkafolyamatról, a hogyanokról és miértekről. Elmesélte, hogy gyerek kora óta süt, előbb tudott sütni, mint főzni. Nagymamája szerint első komolyabb alkotása a konyhában 6 éves korára datálható és a szerelme az édességek iránt azóta is töretlen. Régóta tervezte már a Süteményeskönyv  megírását és most a Boook kiadó csapatával megvalósíthatta. Jó dolog volt figyelni, ahogy a munkájáról, a hobbijáról mesél, látszott, hogy igazán szereti, amit csinál. A személyes találkozás csak megerősítette a korábbi rajongást, hiszen bebizonyosodott, hogy az életben is szimpatikus, tényleg ért a munkájához. A tájékozatón többször is biztosította a jelenlevőket arról, hogy nem csak elkészíteni, megenni is imádja az édességeket, kedvence a zserbó, az mindig jöhet, akár egy fél tepsivel.

Az új könyv is alapvetően a szakács kedvenc receptjeit tartalmazza, csakúgy, mint az előző. A 80 süteményrecept fő hozzávalók szerint van csoportosítva, ami nagyban megkönnyíti a kezelhetőségét. A szerkesztéskor abból indultak ki, hogy tojás, liszt, cukor jobb esetben minden háztartásban megtalálható, de a kamrában, hűtőben fellelhetőek érdekesebb dolgok is. A hozzávalók szerinti csoportosítással könnyebben kitalálhatjuk, mit kezdjünk a szerzeményeinkkel. A hagyományos csokis, vaníliás, gyümölcsös, magvas csoportokon kívül válogathatunk még a különlegesebb mákos, mézes, lekváros, citrusos illetve túrós receptek közt. A könyv végén hasznos tanácsokat kapunk a hozzávalókról, illetve a különböző tészták, mint például a vajas, omlós vagy kelt tészta elkészítési módjait ismerhetjük meg. A receptek egyszerűek és egyértelműek, abszolút amatőröknek is kifejezetten ajánlhatóak. (A receptek korrektségét bizonyítandó az elmúlt héten elkészítettem a  Eszterházy -tortát, Kamilla csokitortáját, a Körtetortát és a Pavlovát a könyvben található leírás alapján  és büszkén állíthatom, hogy valamennyivel nagy sikert arattam)

A saját készítésű Pavlova
Rapp Eszter

A képek nagyon szépek és hangulatosak, a sütemények mellett, a Bereznay család is főszerepet kapott. A szerző hangsúlyozza, hogy minden, amivel a könyvben találkozhatunk valós, a fotókon látható összes édesség elkészült, a szépségük mellett száz százalékig ehetőek voltak és mindet el is fogyasztották a kemény munka után.