Ezekben a hetekben egyszerre három európai országban, Németországban, Ausztriában és Svájcban jelent meg a könyvesboltok polcain a Stocker Verlag legújabb kiadványa: az Ungarische Küche.
Az osztrák Stocker Verlag gondozásában kiadott Ungarische Küche c. könyv a Boook Kiadó Mai magyar konyha c. kötetének német változata
Az Ungarische Küche eredetileg Bereznay Tamás és a Boook Kiadó első közös kiadványaként, Mai magyar konyha címmel 2009-ben látott napvilágot; angol változata,a Hungarian Cookbook pedig 2012-ben jelent meg ugyancsak
a magyar kiadónál. A magyar illetve angol nyelvű változat a hazai könyvpiacon is igen sikeres, sokan kiváncsiak a hagyományos magyar ételek mai megfogalmazására.
Bereznay Tamás a Nők Lapja rovatvezetőjeként vált ismertté, a Köztársasági Elnök szakácsaként pedig évekig főzött a diplomatákra és koronás főkre. Hazai és külföldi vendégei körében szerzett tapasztalatai alapján úgy írta meg a Mai magyar konyha c. első könyvét, hogy abban a fogások egyszerre legyenek hagyományosak, de illeszkedjenek a korszerű táplálkozási elvekhez is. A kötetben minden recepthez kapcsolódik ételfotó, ezeket a német és angol nyelvű változatokban magyar népművészeti, gasztronómiai és más folklór témákról készült fényképek egészítik ki. A Mai magyar konyha 2009-ben elnyerte a ’Best Chef Book in Hungary’ díjat az International Cookbook Awards versenyen, emellett ’Aranyrajzszög Kulturális Díj’-jal is jutalmazták ugyanebben az évben.
A Boook Kiadó által megjelentetett Mai magyar konyha és Hungarian Cookbook német változata,
az Ungarische Küche az eredeti kötettel azonos terjedelemben, igényes kivitelben, viszont a helyi piacra adaptált címlappal jelent meg 2013 májusában. Június 20-tól minden jelentős német könyvforgalmazónál elérhető.