A világ legjobbjai között a magyar séf első szakácskönyve
A World Cookbook Award 1995 óta rangsorolja a világ különböző országaiban megjelenő szakácskönyveket, gasztronómiai kiadványokat. Az évente megjelenő 25-26 ezer könyvből szakmai zsűri választja ki az országonkénti legjobbakat, és jelöli a kategóriagyőzteseket, illetve a fődíjast.
Még december közepén érkezett a hír, hogy 2010-ben a WCA megméretésén a Boook Kiadó két könyve is díjat nyert. Bereznay Tamás Süteményeskönyve a Best Chef Book elismerést kapta, míg Segal Viktor Színek és ízek című kötete a Best Cookbook Design kategória győztese lett. Egyúttal bejelentették, hogy ez utóbbi képviseli hazánkat a Best Cookbook of the Year fődíjért folytatott versengésben.
Az elmúlt napokban kapta meg a meghívót Segal Viktor a verseny szervezőitől a március elején, a francia fővárosban rendezendő Paris Book Fair könyvvásárra, ahol kiderül, kié a fődíj. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy már biztos: ez a kötet ott van az öt legesélyesebb jelölt között.
Itthon, a budapesti G13 Galériában pedig még január 29-ig megtekinthetik az érdeklődők Baráth Áron festőművész kiállítását, ahol azokat a festményeket mutatja be, amelyek alapján a könyv illusztrációi születtek.
A színekhez 15 fejezetben,15 kedvenc alapanyagával adta az ízeket a nemzetközi ismeretségű, idehaza az utóbbi években – most a Baldaszti’s Gourmériánál – kreatív séfként működő Segal Viktor.