Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Alekszej_Navalnij

hvg360 HVG360

Washington Post: Putyin bekeményít, mivel nem tudja megállítani Navalnijt

Az orosz elnök ugyan valamelyest engedett a hüvelykszorítón az ellenzék vezetőjének esetében, látván a tömegtüntetéseket és a nemzetközi felháborodást, de ettől még szét akarja verni a Navalnij által életre hívott mozgalmat, miután ekkora ellenállásba még nem ütközött uralma két évtizede alatt. Ezért most a tömeges elnyomással próbálkozik.

hvg360 Németh András

A Nyugat Oroszország elleni fellépésének Magyarország a kerékkötője

Komoly következményekkel jár, ha meghal a legismertebb ellenzéki, Alekszej Navalnij, illetve ha Moszkva támadást intéz Ukrajna ellen – üzente az EU és az USA Oroszországnak. Hasonló szavak már korábban is elhangoztak, ám az EU egyelőre adós a valóban ütős szankciókkal. Részben azért, mert néhány tagállam, köztük Magyarország, még mindig barátként tekint Putyin Oroszországára.

hvg360 HVG360

Anne Applebaum: Csak Navalnijnak van receptje Putyin ellen

Az orosz ellenzék legfőbb vezetője azért szúrja a hatalom szemét, mert videó-összeállításaiban megmutatja az elit bonyolult korrupciós hálózatát, kigúnyolja az oligarchák pénzét és ízlését. Mint ahogy tette legutóbb Putyin Fekete-tenger menti luxuspalotájával. Ezért kell eltakarítani az útból, amiből az államfő nem is csinál titkot. Ezt Anne Applebaum írja a The Atlanticben.