Autó hvg.hu 2021. március. 11. 05:51

Közzétette a MÁV és a Volánbusz, hogyan változik a hosszú hétvégén a menetrend

Azt kérik a közlekedési cégek, aki teheti, ne most utazzon.

Mivel március 15-e hétfőre esik, a hosszú hétvégén ehhez igazodik a vonatok és a távolsági buszok közlekedési rendje. A vonatok március 14-én, vasárnap az ünnepnapi, 15-én, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek – tette közzé a MÁV. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 12-én 10 órától 15-én 23:59-ig vehetik igénybe.

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én munkaszüneti napi, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án a hét első tanítási és munkanapi menetrendjének megfelelően indulnak a járatok.

A HÉV vasárnap és hétfőn is vasárnapi menetrend szerint közlekedik.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok kérik, hogy aki teheti, most halassza el az utazását, aki pedig mégis kénytelen utazni, az a neten vagy mobilon vásároljon jegyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról