2013. január. 19. 12:08 MTI Utolsó frissítés: 2013. január. 19. 12:08 Autó

Másfél-két méteres hótorlaszokat emel a szél Győr megyében

Annak ellenére, hogy a szél a közútkezelő gépei ellen dolgozik, nincs járhatatlan főút Győr-Moson-Sopron megyében. Ennek ellenére mindenkit arra kérnek, hogy a Dunántúlon ne induljon útnak, "mert nem biztonságos a megérkezés".

Hat település van elzárva a külvilágtól jelenleg a hó miatt Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója szombaton.

Sümegi Péter elmondta: Acsalag, Albertkázmérpuszta, Csáforjánosfa, Csér, Répceszemere és Zsebeháza nem érhető el közúton a legfrissebb adatok szerint, ám a helyzet folyamatosan változik, mert a szél gyengülése ellenére hófúvások vannak.

Az igazgató hozzátette, hogy 12 órás váltásban valamennyi gépük és munkatársuk a megye útjainak szabaddá tételén dolgozik, éjféltől pedig más megyékből átcsoportosított hómarók is munkába álltak, főként Mosonmagyaróvár, Csorna és Fertőszentmiklós körzetében. A 30-70 centiméteres hórétegből a szél néhol másfél-két méteres torlaszokat emelt.

Tájékoztatása szerint a főutak mindenhol járhatóak, a rábaközi mellékutakon egy nyomon, nehezen lehet közlekedni, ezeket a szakaszokat a hétvégén folyamatosan szélesítik, hogy hétfőtől munkába lehessen járni.

Sümegi Péter megemlítette: mindenkit arra kérnek, hogy a Dunántúlon ne induljon útnak, "mert nem biztonságos a megérkezés"; akinek halaszthatatlan dolga van, az pedig mindenképpen készüljön fel a téli útviszonyokra, és készítse fel a járművét is.

A katasztrófavédelem szombat reggeli összesítése szerint Győr megyében péntek reggel óta csaknem kétszáz járművet - köztük 88 személyautót, 86 tehergépkocsit, 7 buszt és egy hókotrót - szabadítottak ki a hó fogságából. A győri tűzoltóság mentési munkálatokat végző daruja is elakadt a hóban, kiszabadításában a közútkezelő gépjárműve segített

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.