Minden korábbinál nagyobb az esély, hogy 2026-ra 1,5 fokosnál nagyobb lesz a felmelegedés.
Az eddig vártnál jóval nagyobb esélyt ad a brit Meteorológiai Hivatal egy friss elemzése arra, hogy 2026-ig a felmelegedés mértéke átlépi a 1,5 fokot az iparosodás előtti szinthez képest - írja a BBC. A világ vezető politikusai tavaly ősszel fogadták meg: mindent megtesznek azért, hogy ne lépjük túl ezt a másfél fokos felmelegedést. Egyelőre úgy tűnik, rövid távon nem járnak sikerrel, most már 50 százalék az esély arra, hogy 2026-ig túl lesz a bolygó a határértéken.
Az egyetlen jó hír az elemzésben az, hogy még van esély arra, hogy ez csak egy ideiglenes emelkedést jelent, és ha időben lépnek a döntéshozók, akkor a későbbi folyamatok arra jók lesznek, hogy legalább a másfél fokos szint alá visszatérjen 2026 után az átlaghőmérséklet emelkedése.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
A fiatalok többsége gondolja, hogy a klímaválság elpusztíthatja a civilizációt
Kiszámolták, mennyire fékezi a globális GDP-t, ha többet költünk a klímavédelemre
"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk
Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.