Egy kidobott fenyőfából körülbelül tízezer liter, C- és D-vitaminban gazdag üdítőt készít egy észt cég.
Kidobott karácsonyfákból készít fenyő ízesítésű tonikot egy észt cég. A fenyők ledarált tűleveleit kardamommal és citromhéjjal ízesítik, így készül az édes-keserű, különleges ízű ital – számolt be a hírről az Euronews.
Az üdítőt gyártó üzem vezetője szerint a fenyőt évszázadok óta használják élelmiszerekhez az északi országokban, mert gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban.
Nem minden karácsonyfát lehet azonban így újrahasznosítani: a kisebb, szobákat díszítő fenyőfák túlságosan kiszáradnak az ünnepi szezon végére ahhoz, hogy üdítőt lehessen készíteni belőlük. Alkalmasak lehetnek viszont a célra az északi városok főtereit díszítő, nagy méretű fenyőfák, amelyekben marad nedvesség.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Több mint 1 tonna használt mobiltelefont gyűjtöttek össze
Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása
"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk
Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.